Arī pastarīte «Valmiera Glass»/ViA no amata atbrīvo galveno treneri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Līgats/synottipvirsliga.lv

«SynotTip» Latvijas futbola virslīgas pastarīte «Valmiera Glass»/«Vidzemes Augstskola» no galvenā trenera amata atbrīvojusi Gati Ērgli, aģentūrai LETA apstiprināja pats speciālists.

No sīkākiem komentāriem Ērglis gan atturējās, tomēr apstiprināja, ka viņš vairs nebūšot Valmieras kluba galvenais treneris. Viņam piedāvāts palikt komandas treneru kolektīvā, tomēr atbildi viņš sniegšot līdz trešdienai.

Tikmēr klubs pirmdien paziņoja, ka izmaiņas veiktas, lai sapurinātu komandas spēlētājus pirms ļoti atbildīgajām jūnija spēlēm. Līdz ar Ērgli no amata šķīries arī viņa asistents Normunds Zvejnieks.

«»Valmiera Glass«/ViA pateicas par ieguldīto darbu treneriem Ērglim un Zvejniekam, kuri pērnajā sezonā palīdzēja Valmieras futbolistiem aizvadīt praktiski nevainojamu sezonu pirmās līgas čempionātā, kur 22 spēlēs ne reizi netika zaudēts,» teikts kluba paziņojumā.

«Virslīgā Valmieras komanda atgriezās pēc 14 gadu pārtraukuma un trenera Ērgļa vadībā čempionāta piektajā kārtā valmierieši tika pie pirmā punkta, spēlējot neizšķirti ar «Metta«/»Latvijas Universitāte«. Tomēr desmit līdz šim aizvadītās spēlēs tas palicis vienīgais punkts. Ne reizi sezonā vidzemniekiem nav izdevies noturēt pretiniekus uz mazāk nekā diviem gūtiem vārtiem, tāpat pēdējos divos mačos pašiem nav izdevies izcelties ar precīziem sitieniem pretinieku sargātajā cietoksnī,» iemeslus izmaiņām minēja Vidzemes klubs.

Virslīgā tagad ir iestājusies teju trīs nedēļu pauze, kuras laikā «Valmiera Glass»/ViA aizvadīs treniņnometni Igaunijā, kurā komandu vadīs vienības jaunais galvenais treneris. Klubs norāda, ka jaunais galvenais treneris tiks paziņots tuvāko dienu laikā.

«Trenera maiņa bieži vien liek spēlētājiem saņemties, lai apliecinātu sevi jaunā vienības stratēģa acīs un izkarotu viņa uzticību, un vietu komandas pamatsastāvā,» ziņo Valmieras komanda.

Ērglis Valmieras komandu sāka trenēt pēc futbolista karjeras noslēgšanas 2002.gadā, turpinot to līdz 2004.gada sezonas izskaņai. Pēcāk speciālists gadu pavadīja «Jūrmalas» galvenā trenera amatā. Savukārt pie Valmieras komandas trenēšanas Ērglis atgriezās 2010.gadā, komandu trenējot astoņus ar pusi gadus.

Ērglim un Zvejniekam piedāvāts turpināt darbu Valmieras futbola sistēmā, vadot virslīgas dublieru komandu un vecāko jauniešu grupas komandu Latvijas jaunatnes čempionātā.

Valmierieši ieņem pēdējo vietu virslīgas kopvērtējumā un tā vidēji katrā mačā ielaidusi teju četrus vārtus, jo sezonas laikā kopumā nācies kapitulēt 38 reizes. Tiesa, sīvākā konkurente par vietas saglabāšanu virslīgā «Metta»/LU ieguvis trīs punktus, tāpēc «Valmiera Glass»/ViA joprojām saglabā izredzes pacīnīties vismaz par septīto vietu un iespēju pēc sezonas piedalīties pārspēlēs.

Piektdien no virslīgas kluba «Riga» galvenā trenera amata tika atbrīvots maķedonietis Goce Sedloskis, kamēr «Jelgava» pirmdien paziņoja par krieva Raviļa Sabitova atlaišanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu