Pasaules rallijkrosa čempionāta posmā Silverstonā uzvar Kristofersons; Baumanis ārpus pusfināla

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fiaworldrallycross.com

Svētdien Silverstonā, Lielbritānijā norisinājās pasaules rallijkrosa čempionāta ceturtā posma noslēdzošās cīņas.

Vispārākais tajās bija zviedrs Johans Kristofersons (PSRX Volkswagen Sweden), kurš piedzīvoja dramatisku sadursmi ar komandas biedru Peteru Solbergu abu kopīgā pusfināla brauciena pirmajā pagriezienā. Abi spēja iziet uz starta brauciena atkārtojumā, tomēr tikai Kristofersons sasniedza finišu un dienas izskaņā pēc uzvaras finālā kāpa uz pjedestāla augstākā pakāpiena.

Otro vietu čempionāta ceturtajā posmā izcīnīja norvēģis Andreass Bakerūds (EKS Audi Sport), bet trešais palika deviņkārtējais pasaules rallija čempions, ātrākais cilvēks Paikspīkas kalnā braukšanas sacensībās, Dakaras rallijreida un citu sacensību dalībnieks Sebastjans Lēbs no Team Peugeot Total.

Veiksme turpretī nebija latviešu rallijkrosa braucēja Jāņa Baumaņa sabiedrotā. Pēc pirmās sacensību dienas diviem kvalifikācijas braucieniem Jānis (STARD) bija četrpadsmitais, taču otrās dienas gaitā pozīciju uzlabot nespēja. Trešajā kvalifikācijas braucienā autosportists piedzīvoja «sāpīgu drūzmēšanos» starta taisnē, kā dēļ pamatīgi cieta viņa auto un rezultātā tikai 23.labākais rezultāts. Bet noslēdzošajā kvalifikācijas braucienā izcīnītā 11.vieta to kompensēt nespēja.

Pēc aizvadītiem četriem posmiem čempionāta līderis ir Kristofersons (105 punkti), viņam seko Lēbs (91 punkts), bet trešais ir Bakerūds (83 punkti). Jānis Baumanis pagaidām ieņem devīto vietu ar 35 punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu