Latvijas volejbolisti dosies cīņā par trešo uzvaru. Pretī stāsies Kosova

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.lu

Latvijas vīriešu volejbola izlase šovakar Eiropas Sudraba līgas mačā Daugavpilī spēkosies ar Kosovas valstsvienību. Spēles sākums plkst. 18.00, un to tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7. kanāls.

Latvijas izlase turnīra ievadā izbraukumā ar 3-1 pārspēja Austriju, bet trešdien Daugavpilī mūsu volejbolisti ar 3-0 pieveica arī Maķedoniju. Šie panākumi patlaban dod pirmo vietu apakšgrupā.

Tikmēr Kosova piedzīvojusi divus zaudējumus. Savā laukumā tika atzīts Austrijas pārākums ar 0-3, bet pēc tam mājās neveiksme arī pret Maķedoniju ar 1-3.

Latvijas un Kosovas volejbola izlases iepriekš savā starpā nav tikušās.

Kopumā Latvijas valstsvienība Eiropas Sudraba līgas ietvaros aizvadīs sešas grupu turnīra spēles, labākajai komandai nokļūstot finālčetrinieka sacensībās, kur jau ir iekļuvusi Maķedonija, kas ir labāko četru komandu turnīra rīkotāja.

Eiropas Sudraba līgas finālturnīrs notiks jūnija vidū, taču precīza norises vieta patlaban vēl nav zināma.

Eiropas līgas turnīram šajā sezonā ir jauns formāts, jo tas tika iedalīts Zelta un Sudraba līgā. Spēcīgākajā - Zelta - līgā vadošās 12 izlases ir sadalītas trīs apakšgrupās, kamēr Sudraba līgā ir astoņas valstsvienības divās grupās. Pašas spēcīgākās izlases sacenšas Pasaules līgā.

Sudraba līgas labākā komanda saņems 50 000 eiro prēmiju, kamēr kopējais balvu fonds sasniegs 156 000 eiro.

Eiropas līga volejbolā ir ikgadējs turnīrs, kas līdzīgi kā Pasaules līga norisinās vasarā. Latvija līdz šim vienīgo reizi sacensībās piedalījusies 2007.gadā, kad ar augstiem panākumiem neizcēlās.

Savukārt 2019.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar Izraēlu, kā arī galvenā trenera Āvo Kēla dzimteni Igauniju.

Latvijas volejbola izlases spēļu kalendārs

19. maijs, Klāgenfurte, Austrija – Latvija 1-3

23. maijs, Daugavpils, Latvija – Maķedonija, 3-0

26. maijs, Daugavpils, Latvija – Kosova

30. maijs, Priština, Kosova – Latvija

03. jūnijs, Skopje, Maķedonija – Latvija

06. jūnijs, Jelgava, Latvija – Austrija

15.–16. jūnijs, (vieta vēl nav zināma) «Final Four»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu