Petrovs: Maķedoniju mēs nepazinām, taču tas mums netraucēja uzvarēt

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.lu

Latvijas volejbola izlases pretiniece trešdienas Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Eiropas Sudraba līgas mačā Maķedonija cīņas gaitā neko jaunu nav izdomājusi, un tas tika izmantots, kā rezultātā izdevās gūt uzvaru, izteicās viens no komandas līderiem Deniss Petrovs.

Latvijas volejbolisti trešdien Daugavpilī Eiropas Sudraba līgas otrajā spēlē ar 3-0 (25:17, 25:16, 25:18) sagrāva Maķedoniju. Par labāko mājinieku rindās tika nosaukts tieši Petrovs.

«Ir pozitīvas emocijas. Esmu ļoti pagodināts saņemt labākā spēlētāja balvu komandā, īpaši spēlējot savā dzimtajā pilsētā,» Latvijas Volejbola federācija citē Petrova teikto.

«Maķedoniju mēs pārāk labi nepazinām, taču tas mums netraucēja uzvarēt. Zinājām, ka viņiem ir viens labs spēlētājs [Nikola] Gjorgijevs, un koncentrējāmies uz spēli pret viņu. Domājām, ka otrajā un trešajā setā viņi kaut ko pamainīs, bet viņi turpināja uzbrukumus uzticēt vienam spēlētājam. Viņi neko jaunu neizdomāja, un mēs to izmantojām.»

Sestdien Latvijas izlase turpat Daugavpilī uzņems grupas pastarīti Kosovu, kas zaudējusi pirmajās divās spēlēs.

«Tagad jau sākam domāt par nākamo spēli ar Kosovu. Mums ir labāk jāsaspēlējas, jo ir kļūdiņas. Jānoslīpē saspēle ar pirmajiem tempiem un ar Edvartu Buividu. Šodien jau laukumā sapratāmies labāk nekā pret Austriju. Izdevās serves, un tad labāk varējām gan nospēlēt blokā, gan aizsardzībā pacelt bumbas. Ar Austriju daudz zaudējām servēs un nevarējām realizēt breikbumbas. Pret Kosovu spēlēsim ar pilnu atdevi, īpaši savās mājās,» kaujiniecisks bija Petrovs.

Tikmēr Maķedonijas izlases līderis Gjorgijevs izteicās, ka komanda setu sākumos spēlējusi labi, bet pēc tam zudusi koncentrācija.

«Bija daudz kļūdu un problēmas gūt punktus, pretiniekam servējot. Jākļūst labākiem, un labā ziņa ir tā, ka mums ir laiks, taču mums to nevajadzētu izniekot. Zinājām, ka Latvija ir spēcīgs pretinieks, taču pazīstu tikai dažus no viņiem. Ja Latvija četros uzvarēja Austriju tās mājās, tā ir laba komanda. Paredzu, ka Latvija uzvarēs arī Kosovu un ar trim uzvarām būs ar vienu kāju finālčetriniekā,» uzskata Gjorgijevs.

Latvijas volejbola izlase Eiropas līgas pirmajā spēlē, pie valstsvienības stūres debitējot igaunim Āvo Kēlam, pirms nedēļas Klāgenfurtē ar rezultātu 3-1 (25:21, 12:25, 25:17, 25:22) pārspēja Austriju.

Ar divās spēlēs izcīnītiem sešiem punktiem Latvija ir grupas pirmajā vietā, kamēr pa trim punktiem guvušas Maķedonija un Austrija, bet Kosova pašlaik ir bez punktiem.

Kopumā Latvijas valstsvienība Eiropas Sudraba līgas ietvaros aizvadīs sešas grupu turnīra spēles, labākajai komandai nokļūstot finālčetrinieka sacensībās, kur jau ir iekļuvusi Maķedonija, kas ir labāko četru komandu turnīra rīkotāja.

Eiropas Sudraba līgas finālturnīrs notiks jūnija vidū.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu