Sotnieks: Visi gribēja sasniegt vēl vairāk

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēlē pret Zviedriju darīja, kas bija tās spēkos, tomēr pretinieki izrādījās meistarīgāki, pēc mača atzina Latvijas valstsvienības aizsargs Kristaps Sotnieks.

Latvijas izlase ceturtdien pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ar 2:3 (0:0, 1:1, 1:2) piekāpās Zviedrijai, noslēdzot dalību turnīrā ar izcīnītu astoto vietu.

Boba Hārtlija trenētā Latvijas izlase aizvadīja labu spēli, tomēr ar to uzvarai nepietika.

«Bijām tuvu. Iepriekšējo reizi ceturtdaļfinālā spēlējām pirms deviņiem gadiem, bet šoreiz bijām ļoti tuvu,» sacīja Sotnieks, kurš kopā ar vārtsargu Elvi Merzļikinu un uzbrucēju Andri Džeriņu tika atzīts par vienu no trim labākajiem spēlētājiem Latvijas izlasē šajā turnīrā.

Latvijas izlase otrajā periodā teju divas minūtes spēlēja lielajā skaitliskajā vairākumā, taču pārsvaru realizēt nespēja.

«Vairākums mums nestrādāja visu čempionātu. Otrajā periodā viņus nomētājām, bet nevarējām iemest. Viņi labi spēlēja, mēs darījām, ko varējām, bet zviedri bija meistarīgāki,» atzina Sotnieks, piebilstot, ka pēc šādas spēles visas emocijas ir atstātas laukumā.

Zviedrija trešā perioda sākumā pēc skaistas izspēles panāca vadību 2:1, kad ripu no gaisa vārtos pielaboja Viktors Arvidsons.

«Zviedri labi izspēlēja, no zilās uzmeta, gāja garām, bet viņš [Arvidsons] no malas pielika. Jā, mēs bijām pazaudējuši pretspēlētājus, bet tas nebija parasts gols, tā bija augsta meistarība,» sacīja aizsargs.

«Neskatoties uz šā mača iznākumu, ir prieks, ka tikām tik tālu, ka parādījām labu spēli. Neviens jau neticēja mums, arī jūs, žurnālisti. Pēc ne īpaši veiksmīgām pārbaudes spēlēm mēs pierādījām, ka varam spēlēt, ka esam komanda. Obligāti jāizceļ vārtsargi, jo bez tādas vārtsargu līnijas mēs nebūtu tik tālu tikuši un šodien nemaz nespēlētu.

Prieks, ka nospēlējām labi. Protams, zviedri ir zviedri, viņi šodien bija meistarīgāki,» vēlreiz uzsvēra Sotnieks.

Tāpat pieredzējušais aizsargs norādīja, ka Latvijas izlasei šajā čempionātā bijusi ļoti saliedēta komanda.

«Mēs ilgu laiku esam kopā, visi cīnās viens par otru. To jau laukumā varēja redzēt, mēs bijām komanda, tāpēc jau tikām tik tālu. Protams, visi gribēja sasniegt vēl vairāk, gatavojāmies, bet tas ir hokejs, kāds uzvar, bet kāds zaudē. Mēs apzinājāmies, cik nopietna ir šī spēle. Žēl, ka tie, kuri zaudēja, atkal bijām mēs,» noslēgumā sacīja Sotnieks.

Latvijas izlases rindās vārtus šajā mačā iemeta Teodors Bļugers un Rūdolfs Balcers, kamēr zviedriem izcēlās Filips Fošbergs, Viktors Arvidsons un Olivers Ēkmans-Lāšons.

Līdz ar to Zviedrija pasaules čempionāta pusfinālā tiksies ar ASV hokejistiem, kuri savā ceturtdaļfināla cīņā ceturtdien ar 3:2 (2:0, 0:2, 1:0) pārspēja Čehiju.

Otrā pusfināla pārī tikmēr tiksies Šveice un Kanāda. Šveicieši ceturtdien ceturtdaļfinālā negaidīti ar 3:2 (0:1, 3:0, 0:1) apspēlēja Somiju, bet kanādieši ar 5:4 (1:0, 1:2, 2:2, 1:0) pagarinājumā pieveica savu principiālo pretinieci Krieviju.

Pusfināli tiks izspēlēti sestdien, cīņas par pasaules čempionāta medaļām notiks svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu