Rodrigo Ābols: Ar savu spēli mēģināsim zviedrus kaitināt

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja izlase ar agresīvu spēli centīsies Zviedrijas valstsvienībai «atņemt» ātrumu, tādējādi palielinot savas izredzes pasaules čempionāta ceturtdaļfināla mačā, pirms mača žurnālistiem sacīja Latvijas komandas uzbrucējs Rodrigo Ābols.

Latvijas un Zviedrijas izlašu ceturtdaļfināla cīņa ceturtdien Kopenhāgenā sāksies plkst. 21.15 pēc Latvijas laika, un tiešraidē to translēs Latvijas Televīzijas 7. kanāls.

«Zviedru hokejs ir ātrs, tehnisks, visi spēlētāji slido ļoti labi, jo nezinu nevienu zviedru, kurš slikti slidotu,» pirms cīņas sacīja Ābols.

«Būs grūti, taču jāmēģina viņiem «atņemt» ātrumu. Video redzējām, ka zviedri labi kustina ripu un mēģina atrast brīvas vietas uzbrukuma zonā. Viņi ir kustīgi, mēģina radīt apjukumu pretinieku zonā, tāpēc jāspēlē disciplinēti, nedrīkst noraidīties, jo viņiem ir labs vairākums,» gaidāmās spēles uzdevumus ieskicēja Ābols, kurš šajā turnīrā ir guvis 1 vārtus un atdevis 4 rezultatīvas piespēles.

Hokejists norādīja, ka Latvijas izlasei pēc iespējas ilgāk jāsaglabā līdzīgs rezultāts, jo tad zviedri sāks nervozēt.

«Mēs ar provocēšanu neaizraujamies un paši uz provokācijām neatbildam. Jo līdzīgāks rezultāts būs ilgāk, jo mums tas būs labāk, zviedri vairāk nervozēs. Ar savu spēli mēģināsim viņus kaitināt, bet ne provocēt,» norādīja Ābols.

Latvijas izlase trešdien pasaules čempionātā nomainīja dislokācijas vietu, no Herningas pārceļoties uz Dānijas galvaspilsētu Kopenhāgenu.

«Foršākais ir tas, ka vairs nav jābrauc 40 minūtes ar autobusu, bet hallē varam nokļūt divās minūtēs kājām. Halle ir citādāka nekā ierasts, jo tribīnes ir tumšākas nekā citur. Atgādina mazliet NBA halles, kur laukums ir izgaismots, bet tribīnes ir tumsā.

Tomēr te viss ir rokas stiepiena attālumā, var mierīgāk sagatavoties spēlei. Labi, ka bija rīta treniņš, ieslidojāmies, pieradām pie ledus un apmalēm, tagad tikai jāiet un jāspēlē,» piebilda hokejists.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piedalījās 2009.gadā, kad Šveicē atkārtoja savu visu laiku labāko rezultātu un ierindojās septītajā vietā. Šāds sasniegums Latvijas izlasei padevies arī 1997. un 2004. gadā.

Latvijas un Zviedrijas spēles uzvarētāji pusfinālā tiksies ar ASV un Čehijas ceturtdaļfināla labāko komandu.

Pērn Latvijas izlase pasaules čempionātā izcīnīja desmito vietu, bet tagad ir garantējusi sev vietu astotniekā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu