Makdeivids: Zinājām, ka Latvijas hokejisti sitīsies un nepadosies

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Kanādas izlases hokejisti apzinājās, ka viņus gaida grūta cīņa pasaules čempionāta mačā pret Latvijas valstsvienību, atzīst komandas kapteinis Konors Makdeivids.

Latvijas hokejisti pirmdien ar rezultātu 1:2 papildlaikā piekāpās spēcīgajai Kanādas valstsvienībai. Latvijas izlases treneri vārtus sargāt bija uzticējuši Kristeram Gudļevskim, kurš līdz šim čempionātā bija aizvadījis tikai vienu spēli pret somiem.

Latvijas izlase izdarīja lielisku darbu, ierobežojot kanādiešu ātrumu un attīrot vārtu priekšu. Gudļevskis atvairīja 31 no 33 kanādiešu metieniem, aizvadot lielisku spēli mūsu vārtos, kā rezultātā izpelnījās labākā spēlētāja balvu Latvijas izlases rindās.

«Uzskatu, ka mēs bijām nedaudz nestabili, taču nepieļāvām daudz kļūdu. Mēs zinājām, ka viņi sitīsies un nepadosies, taču mums bija jāatrod veids, kā šo spēli uzvarēt,»

Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF.com) mājaslapā citēts Makdeivids, kurš guva uzvaras vārtus papildlaika 46. sekundē.

Kanādiešu vārtsargs Dārsijs Kempers atzina, ka Kristers Gudļevskis aizvadīja lielisku spēli.

«Viņi bija ļoti atbildīgi aizsardzībā, kopumā viņi aizvadīja labu spēli, kā arī viņu vārtsargs vārtos demonstrēja lielisku spēli.»
«Vienīgā pozitīvā lieta, ko mēs varam paņemt no šodienas, ir mūsu aizsardzība. Mēs neļāvām viņiem brīvi darboties vārtu priekšā, jo zinājām, ka to viņiem patīk darīt vislabāk,» atzina Latvijas izlases hokejists Rodrigo Ābols.

Latvijas hokejisti otrdien plkst. 21.15 aizvadīs dueli pret mājinieci Dāniju. Šajā spēlē izšķirsies, kura no izlasēm iekļūs pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. Ja uzvarēs Latvijas izlase, tad mūsējie ieņems ceturto un pēdējo vietu uz ceturtdaļfinālu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu