Freibergs: Bijām ļoti tuvu tam, lai beidzot uzvarētu Kanādu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas hokeja izlases aizsargs Ralfs Freibergs pēc pirmdien aizvadītā mača pasaules čempionātā pauda sarūgtinājumu, jo komanda bijusi ļoti tuvu tam, lai pasaules čempionātā beidzot uzvarētu spēcīgos kanādiešus.

Latvijas izlase pirmdien B grupas mačā ar 1:2 tikai pagarinājumā piekāpās Kanādas valstsvienībai.

«Ir rūgtuma sajūta, jo jutu, ka varējām beidzot kanādiešus vinnēt. Bijām tuvu, bet tāds ir hokejs. Jāgatavojas nākamajam mačam un šī spēle jāaizmirst,» pēc cīņas žurnālistiem sacīja Freibergs.

Šī bija otrā reize vēsturē, kad Latvijas izlase pasaules čempionāta spēlē pret Kanādu ieguva punktu. Pirmā un līdz šim vienīgā reize bija 1997.gadā, kad Latvija, debitējot elites divīzijā, ar kanādiešiem nospēlēja neizšķirti 3:3.

«Bijām ļoti tuvu [uzvarai]. Es visu laiku spēles laikā domāju, vai šī būs tā diena, kad uzvarēsim Kanādu. Bieži tas negadās, it īpaši ar tādām zvaigznēm, kādas viņiem spēlē,» turpināja Freibergs, kurš šajā mačā laukumā bija 18 minūtes un 48 sekundes.

Latvijas izlase apakšgrupu turnīru noslēgs otrdien ar spēli pret Dāniju, šīs cīņas uzvarētājai nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā.

«Ar spēkiem viss ir kārtībā,» Freibergs uzsvēra, ka Latvijas izlase būs gatava otrdienas cīņai. «Treneris rotēja aizsargus. Neviens nav saguris, visi uzspēlēja, visiem tika spēles laiks, līdz ar to nav nekādu problēmu. Mēs neatpaliekam no citiem ātrumā, kaut vai šajā mačā pret Kanādu. Bija labs ātrumiņš, visi slidojām, bijām svaigi. Jūtos super - varu uzskriet tad, kad vajag. Citus gadus mēs ātrumā atpalikām, bet šogad, manuprāt, ir citādāk,» Freibergs norādīja, ka fiziskā ziņā komandai nav nekādu problēmu.

Tāpat hokejists uzteica Latvijas izlases vārtsargu Kristeru Gudļevski, kurš mačā pret Kanādu demonstrēja lielisku sniegumu, atvairot 31 no 33 metieniem.

«Kristers ir spēlējis augstākajos līmeņos. Viņš ir labs vārtsargs. Mums vajadzēja sisties par viņu, ko arī darījām, jo Gudis mūs šodien vilka,» ripu ķērāju izcēla Freibergs.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu