Baumanim arī Beļģijā neizdodas pārvarēt pusfinālu; Nitišam otrā vieta EČ ieskaitē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SET Promotion

Latvijas rallijkrosa pilots Jānis Baumanis no STARD komandas svētdien Beļģijas pilsētā Metetā nepārvarēja pasaules čempionāta trešā posma pusfinālu prestižākajā «SuperCar» klasē, kamēr cits latviešu braucējs Reinis Nitišs bija otrais Eiropas meistarsacīkšu ieskaitē.

Baumanis pusfinālu bija sasniedzis arī sezonas pirmajos divos posmos Spānijā un Portugālē, tajos arī nespējot iekļūt starp sešiem labākajiem braucējiem, kuri sacentās finālā.

Baumaņa pusfināla braucienā pāragru startu veica norvēģis Andreass Bakerūds, kuram līdz ar to bija jāveic divi džokera apļi viena vietā. Pēc atkārtota starta jau pirms pirmā līkuma sadūrās vairāki braucēji, kuru vidū bija arī Baumanis. Tomēr saķeršanās aizritēja bez būtiskām sekām, latvietim izvirzoties trešajā vietā, bet pēc džokera apļa viņš atkrita uz sesto pozīciju.

Foto: McKlein Photography

Noslēgumā Baumanis gan pakāpās uz ceturto vietu, kas gan liedza sasniegt finālu. Tikmēr finālā iekļuva titulētais francūzis Sebastjans Lēbs, Bakerūds un zviedrs Timijs Hansens.

Tikmēr no pirmā pusfināla šī posma finālam kvalificējās iepriekšējās sezonas čempions, zviedrs Jūhans Kristofešsons, kuram sekoja komandas biedrs Peters Sūlbergs no Norvēģijas, bet trešais bija zviedrs Matīass Ēkstrems.

Noslēgumā par šī posma uzvarētāju tika kronēts Lēbs, kurš apsteidza Sūlbergu, bet trešo vietu ieguva Hansens.

Jau ziņots, ka svētdien kvalifikācijā Baumanis izcīnīja desmito vietu, lai gan pēc pirmās dienas atradās vēl tikai 15.vietā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis pēc trim posmiem ar 75 punktiem ir Kristofešsons, kuram ar 66 punktiem seko Lēbs, bet vēl pa punktu mazāk ir Sūlbergam. Tikmēr Baumanis ir 32 punktiem saglabājis astoto vietu.

Beļģijā norisinājās arī Eiropas čempionāta sacensības «SuperCar» klasē, kur kopvērtējuma līderis ir Reinis Nitišs. Viņš izcīnīja otro vietu kvalifikācijā, atpaliekot vien no francūža Sirila Raimona, bet pēc tam pusfinālā triumfēja savā braucienā, pārliecinoši sasniedzot finālu.

Foto: SET Promotion

Savukārt finālā, kas Nitišam neiesākās tik sekmīgi, jo tā ievadā viņam neizdevās starta, trasē izbraucot pēdējā vietā. Tomēr pakāpeniski latvietis aizcīnījās līdz otrajai pozīcijai, kamēr par sacensību uzvarētāju kļuva zviedrs Antons Marklunds.

Kopvērtējumā Nitišam ir 56 punkti, kamēr tuvākais sekotājs Marklunds iekrājis par trim punktiem mazāk.

Latvijas autosportists izcīnīja drošu uzvaru sezonas pirmajā Eiropas čempionāta posmā Barselonā.

Nitišs šajā sezonā nestartē pasaules rallijkrosa čempionātā, bet to dara Eiropas meistarsacīkstēs, pārstāvot somu komandu «SET Promotion». Iepriekšējos četrus gadus Nitišs startēja pasaules čempionāta «SuperCar» klasē, 2014.gadā izcīnot trešo vietu kopvērtējumā, tomēr pēdējo sezonu laikā viņa rezultāti bija kritušies, pērn ieņemot 14.pozīciju.

Kopumā šīs sezonas kalendārā pasaules čempionātā būs 12 etapi, Latvijā septembra vidū notiekot devītajam posmam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu