ASV un Čehijas hokeja izlases svin pārliecinošas uzvaras

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pie pārliecinošām uzvarām Dānijā notiekošā pasaules čempionāta ietvaros svētdien tika ASV un Čehijas hokeja izlases.

ASV hokejisti B apakšgrupas mačā Herningā ar 9:3 (3:0, 4:1, 2:2) pārspēja Norvēģiju.

Divus vārtus iemetot Patrikam Keinam, amerikāņi pirmo trešdaļu noslēdza ar pārliecinošo 3:0. Tiesa, norvēģiem 28. minūtē vienus vārtus atguva Kristians Forsbergs, bet pēc tam ASV atbildēja ar vēl četrām ripām pretinieku vārtos, noslēdzošās 20 minūtes sagaidot ar iespaidīgu 7:1 vadību.

Beidzamajā periodā abas komandas demonstrēja rezultatīvu spēli, tām gūstot pa diviem vārtiem, bet cīņas liktenis tobrīd jau bija izšķirts.

ASV izlases labā ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Dilans Larkins un Kems Etkinsons.

Vēlāk šīs grupas ietvaros maču aizvadīs arī Vācija un Somija.

Tikmēr Kopenhāgenā A apakšgrupas ietvaros Čehija ar 6:0 (3:0, 2:0, 1:0) sagrāva Francijas hokejistus.

Čehijas valstsvienībai šajā mačā piederēja ļoti izteikts pārsvars, kas redzams izpildītajos metienos pa vārtiem - 55 pret desmit. Pa divām ripām čehu labā iemeta Bostonas «Bruins» uzbrucējs Davids Pastrņāks un Romans Horāks.

Vēlāk svētdien A grupā savā starpā spēkosies arī Zviedrija un Šveice.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 4. līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu