Šmits uzstāda savu ACB karjeras rezultativitātes rekordu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latviešu basketbolists Rolands Šmits svētdien iemeta 23 punktus un tādā veidā uzstādīja savas karjeras rezultativitātes rekordu spēcīgajā Spānijas augstākās līgas (ACB) turnīrā.

Šmita pārstāvētā Fuenlavradas «Montakit» svētdien izbraukumā ar 87:95 (7:20, 27:27, 27:26, 26:22) piekāpās Badalonas «Divina Seguros Joventut», kuras pieteikumā nebija jaunā Artūra Žagara.

Latvijas basketbolists šajā mačā laukumā pavadīja 29 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā grozā raidīja trīs no pieciem divpunktu metieniem un piecus no septiņiem trejačiem, kā arī abus «sodiņus».

Vēl Šmita kontā divas atlēkušās bumbas, piecas piezīmes un trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva iegūt 16 efektivitātes punktus.

Latvietis bija šā mača rezultatīvākais basketbolists.

Iepriekšējais Šmita rezultativitātes rekords ACB turnīrā bija 22 punkti, ko viņš divreiz sasniedza martā un aprīlī. Zīmīgi, ka pēdējo reizi viņš 22 punktus iemeta 28.aprīļa cīņā pret Barselonas «Lassa», ar ko basketbolistam ir piecu gadu līgums, bet pašlaik viņš tiek izīrēts «Montakit».

Tikmēr citā svētdienas spēlē uzvaru izcīnījusi latviešu Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Vitorijas «Kirolbet Baskonia», kas viesos ar 78:74 (15:17, 27:17, 18:21, 18:19) pārspēja Bilbao «Retabet».

No latviešiem šajā mačā piedalījās tikai Timma, jo cīņai pieteiktais Mālmanis laukumā tā arī nedevās. Timma laukumā pavadītajās 15 minūtēs un 13 sekundēs iemeta deviņus punktus, jo grozā raidīja trīs no pieciem tālmetieniem.

Vēl Latvijas basketbolista kontā piecas atlēkušās bumbas, divas piezīmes, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un 11 efektivitātes punkti.

Tikmēr ārpus pieteikuma svētdien palika Rodions Kurucs, kura pārstāvētā «Lassa» viesos ar 81:86 (16:21, 16:25, 26:20, 22:20) piekāpās Tenerifes «Iberostar».

Spānijas čempionāta kopvērtējuma galvgalī ar 30 uzvarām 33 cīņās pārliecinoši atrodas Madrides «Real», tai ar 23 uzvarām 32 spēlēs seko Vitorijas «Kirolbet Baskonia», bet Barselonas «Lassa» kontā ir 22 panākumi.

Tikmēr 19 uzvaras 32 spēlēs ir Anžeja Pasečņika pārstāvētajai Grankanārijas «Herbalife», kas ļauj atrasties piektajā vietā, Fuenlavradas «Montakit» vienība ar 15 panākumiem ir 11.vietā, bet vēl joprojām pretendē uz dalību izslēgšanas turnīrā.

Vēl Mārtiņa Laksas pārstāvētā Kompostelas «Monbus Obradoiro» ar 14 uzvarām ir 12.vietā, Badalonas «Divina Seguros Joventut» ar 11 uzvarām atrodama 15.pozīcijā, bet Jāņa Blūma pārstāvētā Saragosas «Tecnyconta» ar desmit panākumiem ir 16.vietā starp 18 vienībām.

Komandām regulārajā čempionātā jāaizvada 34 spēles.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu