Somija ar 5:1 sakauj Kanādu; Krievija ar grūtībām pārspēj Šveici

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules hokeja čempionātā Dānijā sestdien B apakšgrupas mačā talantīgā Somijas izlase ar rezultātu 5:1 sakāva Latvijas valstsvienības nākamo pretinieci Kanādu, tikmēr A apakšgrupas spēlē Krievija grūtā cīņā ar 4:3 pārspēja Šveici.

Spēles rezultātu pirmajā trešdaļā atklāja Miko Rantanens, bet pēc nedaudz vairāk kā divām minūtēm Žans Gabriels Pažo panāca līdzsvaru uz tablo. Tomēr Somijas izlase turpināja demonstrēt pārliecinošu sniegumu, jo vēl vienu precīzu metienu pievienoja Janne Pesonens un otros vārtus guva Rantanens.

Otrajā trešdaļā komandas ar vārtu guvumiem neizcēlās, bet pēdējo 20 minūšu laikā Somija īsā laika periodā guva vēl divus vārtus. Vispirms ar precīzu metienu izcēlās Ēlvi Tolvanens, bet pēc desmit sekundēm piektos vārtus Somijas izlasei guva Teuvo Tereveinens.

Kanādai mača laikā bija problēmas ar noraidījumiem, jo kanādieši nopelnīja kopumā 22 soda minūtes. Arī Somijas komandai situācija nebija labākā, jo uzvarētāju vienība izpelnījās kopumā 16 soda minūtes.

Sestdien iepriekš Latvijas izlases galvenā konkurente uz vietu ceturtdaļfinālā Dānijas izlase ar rezultātu 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) sarežģītā spēlē uzveica grupas pastarīti Dienvidkoreju.

Savukārt A grupas spēlē Krievija ar rezultātu 4:3 (0:0, 3:1, 1:2) grūtā cīņā pieveica Šveices valstsvienību.

Pateicoties Kirila Kaprizova, Jevgēņija Dadonova un Ņikitas Ņesterova vārtiem otrajā trešdaļā, Krievijas izlase varēja pēdējo trešdaļu iesākt ar divu pārsvaru. Šveices izlases sastāvā tajā pašā trešdaļā vārtus guva Ramons Unterzanders.

Spēles trešajā periodā krievu sastāvā vārtus guva Mihails Grigorenko, bet pēc Šveices hokejistu Svena Andrigjeto un Geito Hāsa precīzajiem metieniem rezultāts vēstīja 3:4. Rezultāts gan atlikušajās nepilnās divās minūtēs palika nemainīgs.

Sestdien iepriekš šajā pašā apakšgrupā Austrija ar rezultātu 4:0 (1:0, 3:0, 0:0) neatstāja izredzes Baltkrievijai, kas līdz ar to ir spiesta pamest elites divīziju un nākamgad spēlēt vienu līmeni zemāk. Baltkrievi augstākajā divīzijā spēlēja 14 gadus pēc kārtas.

Pirms tam sestdien šajā apakšgrupā Zviedrijas hokeja izlase ar rezultātu 4:3 (2:1, 1:1, 0:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Slovākiju. Uzvaras vārtus zviedriem guva Mika Zibanejads.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu