Laiks revanšēties Vācijas hokejistiem par sāpīgajiem zaudējumiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas hokeja izlase šodien Dānijas pilsētā Herningā aizvadīs svarīgu cīņu pasaules čempionāta B grupā, tiekoties ar olimpisko vicečempioni Vācijas valstsvienību, kas iepriekšējos divos gados sarūpējusi latviešiem sāpīgus zaudējumus. Mača sākums plkst. 13.15, to translēs Latvijas Televīzijas 7. kanālā, kā arī TVNET piedāvās sekot līdzi spēlei teksta tiešraidē.

Pērn pasaules čempionātā Vācijas pilsētā Ķelnē sīvā cīņā Latvijas hokejisti ar rezultātu 3:4 pēcspēles metienos piekāpās mājinieku izlasei. Šajā duelī izšķīrās, kura komanda iekļūs ceturtdaļfinālā.

Latvija pērn mačā pret Vāciju nokļuva iedzinējos ar 0:2, turpinājumā izvirzījās 3:2 vadībā, bet 33 sekundes pirms mača pamatlaika beigām vācieši realizēja skaitlisko vairākumu un panāca neizšķirtu.

Arī 2016. gada septembrī Rīgā vācieši sagādāja Latvijai sāpīgu zaudējumu, uzvarot cīņā par ceļazīmi uz šā gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Toreiz latvieši mača gaitā atspēlējās no 0:2 un panāca neizšķirtu, taču galotnē piedzīvota neveiksme ar 2:3.

Vācija šogad februārī sarūpēja samērā lielu pārsteigumu, izcīnot sudraba medaļas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Finālmačā pret olimpiskajiem atlētiem no Krievijas vācieši nenosargāja pārsvaru un ielaida vārtus pamatlaika pēdējā minūtē, bet pēc tam zaudēja papildlaikā ar 3:4.

Šajā čempionātā Vācijas izlases rindās ir 10 olimpiskie vicečempioni, kā arī trīs spēlētāji no Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubiem - Leons Draizaitls (Edmontonas «Oilers»), Deniss Zeidenbergs (Ņujorkas «Islanders») un Korbinians Holcers (Anaheimas «Ducks»).

22 gadus vecais Draizaitls ir Vācijas lielākā hokeja zvaigzne. Viņš šosezon NHL regulārajā čempionātā 78 mačos guva 25 vārtus un izdarīja 45 rezultatīvas piespēles, bet pasaules čempionātā 4 spēlēs viņa kontā 2 vārti un 6 piespēles.

Latvijas izlasē šajā čempionātā rezultatīvāko sniegumu demonstrējis Rūdolfs Balcers, kurš 4 mačos guvis 3 vārtus un veicis 1 rezultatīvu piespēli, tikmēr Rodrigo Ābola rēķinā ir 1 vārti un 3 rezultatīvas piespēles.

Vācijas izlase šajā čempionātā izcīnījusi 1 uzvaru 4 mačos. Vienīgais panākums ir pret Dienvidkoreju ar 6:1, bet pirms tam piedzīvoti zaudējumi 0:3 pret ASV, 4:5 pēcspēles metienos pret Norvēģiju un 2:3 «bullīšos» pret Dāniju.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 4. līdz 15. maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu