Balinskis: Saņemot treneru uzticību, laukumā jūtos labāk

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Jūtot, ka treneri uzticas, spēlēt ir daudz vieglāk, atzīst Latvijas izlases aizsargs Uvis Jānis Balinskis, kurš ceturtdien pasaules čempionāta spēlē pret ASV izlasi guva Latvijas pirmos vārtus, tobrīd panākot neizšķirtu 1:1.

Latvijas hokeja izlase ceturtdien Dānijā pasaules čempionāta mačā ar rezultātu 2:3 papildlaikā zaudēja ASV valstsvienībai. Latvijas hokejisti aizvadīja teicamu spēli, bet izšķirošo ripu ielaida mazākumā.

«Iespējams, amerikāņi nebija gatavi tam, ka mēs tik labi spēlēsim. Aizvadījām ļoti labu maču, visi cīnījāmies, tāpēc žēl, ka netikām pie uzvaras,» piektdien pēc treniņa žurnālistiem sacīja 21 gadu vecais ventspilnieks, kurš ceturtdien guva savus pirmos vārtus pasaules čempionātos.

Viņš atzina, ka pirmā perioda izskaņā pa vārtiem metis ar domu, ka ripa burzmā var iesprukt pretinieku cietoksnī, kas arī realizējās.

«Tedijs [Bļugers] iedeva piespēli «augšā», tāpēc bija iespēja uzmest no zilās līnijas, bet ripa atrada ceļu vārtos. Mēs aizvadījām ļoti labu maču, sitāmies līdz pēdējam. Gribējās dabūt vēl vienu punktu, bija visas iespējas uzvarēt, taču kā sanāca, tā sanāca,» norādīja Balinskis, kurš aizvadītajā mačā laukumā bija 18 minūtes un 14 sekundes, divas reizes metot pa vārtiem un nopelnot pozitīvu lietderības rādītāju +1.

Latvijas izlase čempionātā ir aizvadījusi četras spēles, izcīnot divas uzvaras. «Zaudējums Somijai bija smags, bet kopumā uzvaras mums ir, turpinām cīnīties par vietu ceturtdaļfinālā, un tas ir galvenais,» aizsargs uzsvēra, ka Latvijas izlasei svarīgākās cīņas par vietu astotniekā vēl tikai priekšā.

Salīdzinājumā ar pērno gadu Ķelnē, kad Balinskis debitēja pasaules čempionātā, šoreiz viņam komandā jau ir daudz lielāka loma, kopā ar Kristapu Sotnieku darbojoties otrajā aizsargu pārī.

«Šogad tieku vairāk spēlēt. Treneris [Bobs Hārtlijs] grib, lai komandā visi ir līderi, un līdzīgi bija arī pērn. Tomēr šogad jūtos jau daudz labāk, arī atmosfēra ir ļoti laba. Vai man ripas jāvāc pēc treniņiem? Kaut kas jau ir jāvāc,» smaidot sacīja Balinskis, kurš laukumā tiek arī skaitliskajā vairākumā.

«Vairākumā jāspēlē pārliecinoši un nedrīkst raustīties. Arī ar partneriem viss ir kārtībā. Trenera uzticība man dod arī pārliecību, jo spēlētājs vienmēr jūtas labāk, zinot, ka viņam uzticas,» atzina Balinskis, kurš vidēji mačā uz ledus bijis 18 minūtes un 44 sekundes, šajā turnīrā nopelnot arī rezultatīvu piespēli mačā pret Somiju, kad Latvijas vienīgos vārtus guva Rihards Bukarts.

Mačā pret ASV pēdējā trešdaļā Latvijas izlase pārgāja uz spēli ar trim uzbrucēju virknējumiem un pieciem aizsargiem. Balinskis atzina, ka laukumā nebija viegli, taču tā esot katras spēles beigās. «Galvenais, ka cīnījāmies līdz beigām,» sacīja 21 gadu vecais hokejists.

Nākamajā spēlē Latvijas izlase sestdien tiksies ar olimpisko vicečempioni Vāciju.

«Mums jānosaka spēles temps, jārāda sava spēle un jācīnās tikai par uzvaru, neko citu. Vācieši čempionātu nav sākuši pārāk labi, taču uz to nevar skatīties, jo arī viņi cīnīsies un negribēs zaudēt. Jābūt gataviem smagai cīņai,» piebilda Balinskis.

Čempionāta pirmajā spēlē pagājušajā nedēļā Latvija ar 3:2 pagarinājumā pieveica Norvēģiju, pēc tam ar 1:8 kapitulēja Somijai, bet otrdien svarīgā spēlē pret Dienvidkoreju guva drošu uzvaru ar rezultātu 5:0.

Tikmēr Vācijas izlase čempionātu sāka ar trim zaudējumiem, pēcspēles metienos ar 2:3 atzīstot Dānijas un ar 4:5 Norvēģijas pārākumu, kā arī ar 0:3 zaudējot ASV. Savukārt vienīgā uzvara tika gūta pret pastarīti Dienvidkoreju, to pārspējot ar 6:1.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 4. līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu