ASV izlases uzvaras vārtu autors Etkinsons: Visu cieņu latviešiem

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas hokeja izlase ceturtdien pasaules čempionātā cīnījās ļoti cienījami, uzskata pretinieces ASV valstsvienības uzbrucējs Kems Etkinsons.

Latvijas hokeja izlase ceturtdien Dānijā pasaules čempionāta mačā ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:1, 0:0, 0:1) pagarinājumā zaudēja ASV valstsvienībai, izcīnot svarīgu punktu cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Uzvaras vārtus pagarinājumā guva Etkinsons, realizēdams vairākumu. Zīmīgi, ka Etkinsons pārstāv Kolumbusas «Blue Jackets» komandu, kuras paspārnē ir arī Latvijas izlases vārtus sargājušais Elvis Merzļikins.

«Patīkami gūt vārtus pagarinājumā. Nebija tā pati skaistākā uzvara, tomēr visu cieņu pretiniekiem. Viņi cīnījās no sākuma līdz beigām. Tikām pie punktiem, taču mums vēl daudz kas jāuzlabo,» aģentūra AP citē Etkinsona teikto.

Tāpat par uzvaru gandarīts bija arī amerikāņu vārtsargs Kīts Kinkeids, kurš atvairīja 17 no 19 latviešu mestajām ripām.

«Trešajā periodā palīdzēju noturēt rezultātu, bet pārējo paveica komandas biedri. Lai gan pieveicām viņus tikai pagarinājumā, tomēr tikām pie uzvaras,» uzsvēra Kinkeids.

ASV hokejisti pasaules čempionātā vēl nav izjutuši zaudējuma rūgtumu.

B apakšgrupā līderpozīcijā ar desmit punktiem četrās spēlēs ir ASV, kurai ar deviņiem punktiem seko Somija. Tālāk ar septiņiem punktiem trīs mačos ir Kanāda, kam ar sešiem punktiem četrās cīņās seko Latvija. Aiz pirmā četrinieka ir četrās spēlēs piecus punktus guvušās Dānija un Vācija, septīto vietu ar trim punktiem ieņem Norvēģija, bet bez punktiem cīnās Dienvidkoreja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu