Pasaules čempionāta 7. dienā uzvaru svin ASV, Kanāda, Čehija un Slovākija

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules hokeja čempionāta septītajā dienā Dānijā ceturtdien tika aizvadīti četri mači. Dienas pirmajos mačos uzvaru svinēja ASV un Slovākija, bet vakarā panākumus guva Čehija un Kanāda.

Herningā Latvija izcīnīja vienu punktu pret spēcīgo ASV. Mūsu valstsvienība papildlaikā piekāpās ar 2:3. Tikmēr citā spēlē Slovākija ar 3:1 pārspēja Francijas hokejistus.

Mača pirmajā trešdaļā slovākiem rezultātu atklāja leģendārā Petera Bondras dēls Dāvids, bet otrajā spēles nogrieznī rezultātu dubultoja Dāvids Bucs. Francijas izlases rindās trešdaļas turpinājumā rezultāta starpību samazināja Valantēns Klaireo, pēdējām 20 minūtēm iesākoties ar minimālu slovāku pārsvaru.

Spēles pēdējā trešdaļā Ladislavs Naģs guva savus pirmos vārtus spēlē, taču tas netika ieskaitīts, jo hokejists vārtu guvuma laikā atradās vārtsarga laukumā. Lai arī vārti netika ieskaitīti, Mihals Čajkovskis nedaudz vēlāk atjaunoja divu vārtu pārsvaru Slovākijas izlasei un palīdzēja nodrošināt savas komandas otru panākumu turnīrā.

Pārliecinošu uzvaru B apakšgrupas ceturtajā mačā svinēja Kanādas izlase, kas ar 5:0 sakāva Norvēģiju. Trīs vārtus uzvarētājiem guva talantīgais Konors Makdeivids, divreiz precīzi meta Bo Horvats.

Vēl vienā cīņā Čehija papildlaikā ar 4:3 pieveica Krievijas hokejistus. Uzvaru čehiem pagarinājuma ceturtajā minūtē atnesa Davids Pastrņāks.

Slovākija un Francija, kā arī Krievija un Čehija ir A apakšgrupas komandas, kuras mačus aizvada Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu