Rodrigo Ābols: Mūsu mērķis ir iekļūt ceturtdaļfinālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja izlases mērķis Dānijā notiekošajā pasaules čempionātā ir sasniegt turnīra ceturtdaļfinālu, norāda valstsvienības uzbrucējs Rodrigo Ābols.

Latvijas izlase otrdien B grupas mačā ar rezultātu 5:0 pārspēja turnīra debitanti Dienvidkoreju. Uzvarētāju labā ar 3 rezultatīvām piespēlēm izcēlās valstsvienības galvenā trenera Boba Hārtlija asistenta Arta Ābola dēls Rodrigo.

«Mums bija ļoti svarīgi labi iesākt maču. Vēlējāmies iemest pirmos vārtus un iegūt iniciatīvu. Pat ja tas neizdotos, gribējām pretiniekiem radīt spiedienu,» Latvijas izlases uzbrucējs norādīja intervijā turnīra organizatoru mājaslapā.

Latvijas izlase turnīru iesāka ar 3:2 uzvaru papildlaikā pret Norvēģiju, bet tam sekoja smags zaudējums pret Somiju ar rezultātu 1:8.

«Apzinājāmies, ka mums jāaizmirst iepriekšējā spēle, kaut arī tā joprojām palikusi prātā. Mums bija labi jāslido un kārtīgi jāstrādā, jo Dienvidkoreja ir laba komanda. Viņi [dienvidkorejieši] nav šeit nejaušības pēc,» uzsvēra Ābols.

Dienvidkorejas hokejistiem bija pāris labas izdevības gūt vārtus, taču viņiem tā arī neizdevās pārspēt Elvi Merzļikinu, kurš atvairīja visus 16 pretinieku metienus.

«Viņi labi slido, tāpēc mums bija jābūt uzmanīgiem, jo viņi gaidīja mūsu kļūdas uz zilās līnijas, lai mēģinātu skriet ātrajos pretuzbrukumos trijatā pret diviem spēlētājiem,» sacīja 22 gadus vecais Ābols.

Pēc trim spēļu kārtām Latvijas izlase ieņem 4. vietu B grupā starp 8 komandām. Grupas 4 labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet vājākā būs spiesta atstāt elites divīziju.

Latvijas Hokeja federācijas vadība pirms pasaules čempionāta izvairīgi komentēja valstsvienības mērķi šajā turnīrā, vien norādīja uz to, ka uzdevums ir cīnīties par uzvaru katrā mačā.

«Mūsu mērķis ir iekļūt ceturtdaļfinālā. Ja mēs gribam tur nokļūt, mums ir jāiet no spēles uz spēli un jāuzveic šie pretinieki. Mēs varam nedaudz izbaudīt šo uzvaru, bet pēc tam jāgatavojas nākamajam mačam,» pastāstīja uzbrucējs.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu