Noskaties: Latvijas hokejisti gūst 5 skaistus vārtus spēlē pret Dienvidkoreju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas hokeja izlase Dānijā notiekošajā pasaules čempionātā otrdien B grupas mačā ar rezultātu 5:0 pārspēja turnīra debitanti Dienvidkoreju. Uzvarētāju labā divus vārtus guva Roberts Bukarts, bet pa vienam precīzam metienam izdarīja Gints Meija, Ronalds Ķēniņš un Rūdolfs Balcers.

Savukārt trīs rezultatīvas piespēles nopelnīja Rodrigo Ābols un divas Miks Indrašis, bet pa reizei partneriem vārtu guvumā asistēja arī Mārtiņš Karsums un Balcers.

Tikai Dienvidkorejas izlases sensacionālas uzvaras turpmākajā turnīra gaitā var liegt Latvijai saglabāt vietu augstākajā divīzijā.

Zīmīgi, ka abas komandas iepriekš vienīgo reizi savā starpā bija tikušās 1993. gadā pasaules čempionātā C divīzijā. Toreiz Slovēnijas pilsētā Bledā uzvaru Latvija izcīnīja ar 27:0.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 4. līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu