Hārtlijs: Hokejā ir jāsacenšas, nevis jāsavaino pretinieks

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja izlase otrdien pasaules čempionāta mačā pret Dienvidkoreju lika samaksāt par pretinieku pārkāpumiem, pēc mača norādīja valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Latvijas hokeja izlase otrdien Dānijā pasaules čempionāta mačā ar rezultātu 5:0 (2:0, 1:0, 2:0) pārspēja augstākās divīzijas debitanti Dienvidkoreju.

Ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Roberts Bukarts, bet pa vienam precīzam metienam izdarīja Gints Meija, Ronalds Ķēniņš un Rūdolfs Balcers, kamēr trīs rezultatīvas piespēles bija Rodrigo Ābolam. Balceram, kurš tika atzīts par šī mača labāko spēlētāju, šajā pasaules čempionātā trijās spēlēs izdevies iekrāt trīs gūtus vārtus un vienu rezultatīvu piespēli.

Savukārt «sauso» uzvaru izcīnīja vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš atvairīja visas 16 pretinieku mestās ripas

«Uzvarējām katru periodu. Vienmēr cenšamies spēlēt mazas 20 minūšu spēles. Likām pretiniekiem samaksāt par viņu pārkāpumiem. Elvis ļoti labi sargāja vārtus, kā arī labi spēlēja visas maiņas. Zinājām, ka viņi centīsies izdarīt spiedienu, ko arī darīja,» pēc mača teica Hārtlijs.

Otrajā periodā no Dienvidkorejas hokejistu rupjībām cieta Rihards Bukarts, Gints Meija un Andris Džeriņš, pēdējam no viņiem spēli neturpinot.

«Viņi spēlēja netīri pilnīgi bez iemesla. Hokejā ir jāsacenšas, nevis jāsavaino pretinieks,» atzīmēja Hārtlijs, kuram pēc spēles bija vārdu apmaiņa ar Dienvidkorejas izlases galveno treneri. «Viņš kaut ko kliedza pretī korejiešu valodā, bet es neko nesapratu.»

Tāpat maču nepabeidza arī Mārtiņš Karsums, kuram pa galvu trāpīja Gunta Galviņa mestā ripa. Tiesa, Latvijas izlases galvenais treneris šobrīd atteicās prognozēt traumu nopietnību un to, vai abi uzbrucēji varēs turpināt meistarsacīkstes.

Hārtlijs atklāja, ka komanda ar katru maču cenšas progresēt un tā ir mācījusies no iepriekšējām divām spēlēm šajā čempionātā.

«Izvirzījāmies vadībā, pēc tam bija ļoti daudz pavērsienu, taču saglabājām savu ritmu un noslēdzām spēli sev par labu,» piebilda Hārtlijs.

Latvijas izlase maču sāka citādākos virknējumos, nekā tas bija komandas pieteikumā spēlei.

«Ja kaut kas nestrādā tā, kā tam vajadzētu, ir jācenšas to mainīt. Cenšos nekad pēc spēles nedomāt, ko esmu izdarījis nepareizi, mēģinu to mainīt pirms mača vai tā laikā. Centāmies sabalansēt mūsu uzbrukumu. Meija aizvadīja ļoti labu spēli un guva vārtus, pēc tam turpinājām maču uz tādas pašas nots un iemeta arī Ķēniņš. Aizsargi pieslēdzās uzbrukumam,» skaidroja Hārtlijs

Trešdien izlasei no Ziemeļamerikas pievienosies uzbrucējs Teodors Bļugers, kuram paredzēta ielidošana Kopenhāgenā, bet tad došanās uz Herningu. Hārtlijs gan attiecās komentēt, kurā maiņā spēlēs uzbrucējs, par to lemjot kad Bļugers būs ar izlasi.

Tāpat Latvijas izlases galvenais treneris daudz nedomā par smago zaudējumu pret Somiju. «Elviss Preslijs ir miris un «bītli» vairs nedzied, nedzīvoju pagātnē. Mačs ar Somiju - tā jau ir pagātne,» noteica Hārtlijs.

Čempionāta pirmajā spēlē Latvija ar 3:2 pagarinājumā pieveica Norvēģiju, bet otrajā cīņā svētdien ar 1:8 kapitulēja Somijai.

Savukārt Dienvidkorejas izlase piedzīvoja pamatīgas sagrāves - ar 1:8 pret somiem un 0:10 pret Kanādu.

Turpinājumā Latvijas valstsvienība ceturtdien spēlēs ar ASV, sestdien paredzēts duelis ar olimpisko vicečempioni Vāciju, tālāk būs cīņa ar hokeja dzimtenes Kanādas pārstāvjiem, bet apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts 15.maijā ar spēli pret Dāniju.

B apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar astoņiem punktiem trīs spēlēs ir ASV, kam ar septiņiem punktiem seko Kanāda. Somijai ir seši punkti divās spēlēs, piecus punktus iekrājusi Latvija, bet trīs punkti tikuši Norvēģijai. Tālāk ar diviem punktiem seko Dānija un Vācija, kamēr Dienvidkoreja pašlaik ir bez punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu