Tradīcija turpinās: hokeja fani Herningā uz halli dodas smagās mašīnas kravas kastē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau no iepriekšējiem pasaules čempionātiem TVNET ir rakstījis par Latvijas hokeja izlases fanu grupiņu, kura katru gadu uz vienu no spēlēm dodas ar kādu savdabīgu braucamo. Pirmās reizes - 2014.gadā Minskā, bet pēc tam Prāgā un Maskavā tas allaž bija glauns limuzīns, pērn Ķelnē fani, no kuriem liela daļa dzīvo Īrijā, nomāja tā dēvēto «Party busu» jeb autobusu, kurā var krietni izklaidēties. Savukārt šoreiz braucamais bija vēl eksotiskāks, jo 35 latvieši kāpa smagās automašīnas kravas kastē.

Viņiem gan nenācās iejusties padomju kolhoznieku ādā, kuri draudzīgi dodas uz kartupeļu lauku vākt ražu, jo smagā automašīna ir pielāgota tieši izklaides braucieniem, ar garu galdu un alus pumpi tā vidū.

Kā pastāstīja viens no šīs tradīcijas idejas autoriem Imants Mālmanis, kurš arī veica sagatavošanas darbus, meklējot piemērotu transportlīdzekli, mašīnu izdevies noīrēt internetā, iepriekš veicot smalku izpēti.

«Pašā Herningā neko piemērotu atrast neizdevās, taču pilsētiņā, kura ir aptuveni 120 kilometru attālumā, bija šāds interesants piedāvājums. Šādas mašīnas Dānijā regulāri izmanto skolu absolventi, kuri pa pilsētu dodas izbraucienos pēc eksāmenu nokārtošanas,» stāstīja Mālmanis.

Latviešiem divu stundu izbrauciens pa pilsētas ielām izmaksāja 1200 eiro, kas, sadalot uz galviņām, nav bijis nemaz tik dārgs pasākums par šādu eksotisku izpriecu, aptuveni 35 eiro no cilvēka.

Herningā šoreiz latviešu balsis var dzirdēt mazāk nekā citos čempionātos, jo liela daļa Latvijas izlases fanu dzīvo tuvākā apkārtnē esošās pilsētiņās, nevis turnīra norises vietās.

Pēc aptuvenām aplēsēm uz pirmajiem diviem mačiem bija vidēji 2000 līdz 2500 līdzjutēju no Latvijas.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu