Ar golfa kartu pēc spēles uz ģērbtuvi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Pasaules čempionāts hokejā uzņēmis savu gaitu, Latvijas hokeja izlasei turnīru sākot ar skaistu uzvaru pār Norvēģiju. Dānijā planētas meistarsacīkstes augstākajā divīzijā risinās pirmo reizi un, kā šādos gadījumos nereti notiek, dalībniekiem nākas saskarties ar dažām dīvainībām vai lietām, kādas nav pieredzētas citviet.

Herningā tā noteikti ir brīžiem neloģiskā pārvietošanās loģistika. Piemēram hokeja komandām pamatģērbtuves ir «Jysk Bank Boxen» arēnai blakus esošajā izstāžu centrā, tāpēc spēlētājiem, lai tiktu līdz laukumam, pa koridoriem ir jāmēro trīsarpus minūtes garš ceļš.

Uz treniņiem vai pirms spēles tas nebūtu nekas, bet pēc mača, kad kājās sakrājies nogurums, katrs lieks metrs tikai nogurdina. Jo īpaši vārtsargus, kuru ekipējums pēc mačiem ir teju divtik smags, jo piesūcies ar mitrumu.

Tiesa, organizatori par ripu ķērājiem ir padomājuši un viņi uz laukumu un pēc tam uz ģērbtuvēm tiek vesti ar mazu mašīnīti jeb golfa kartu. To ar prieku pēc norvēģu mača izmantoja arī Elvis Merzļikins, kamēr Mārtiņs Karsums uzmetās par «zaķi» un uz ģērbtuvi tika aizvizināts, ar ceļiem tupot mazās mašīnītes nelielajā kravas kastē.

«Vārtsargi jau ir komandas svarīgākā daļa, pret mums jāizturas kā pret karaļiem,» smejot sacīja Merzļikins. «Bet, ja godīgi, tad te ģērbtuves ir ļoti tālu, es pat nevarētu to gabalu aiziet, tāpēc paldies, ka organizatori dod tādu iespēju, ka mūs var aizvest un atvest atpakaļ.»

Tiesa, spēles pārtraukumos tik lieli attālumi nav jāmēro un komandas periodu starplaikos elpu atvelk ģērbtuvēs, kas atrodas netālu no laukuma.

Šoreiz ģērbtuves ir tik tālu tāpēc, ka «Jysk Bank Boxen» arēna hokejam īsti nav piemērota un astoņām komandām tajā uztaisīt ģērbtuves nemaz nebija iespējams.

Tomēr hokejistiem ir arī citas apgrūtinošas, taču jau ierastākas lietas. Treniņu halle atrodas pilsētas otrā pusē, vairāk nekā desmit kilometrus no galvenās arēnas. Spēlētājiem līdz ar to nekas neatliek, kā pirms treniņa vilkt mugurā hokeja formu, kāpt autobusā un braukt savas 20-25 minūtes uz treniņu, bet tad tādu pašu ceļa gabalu mērot atpakaļ.

Līdzīgi ir bijis arī citviet, kaut vai 2006.gadā Rīgā, kad treniņi notika arī «Volvo» sporta centra hallē.

Šajā čempionātā gan neizdevīgākā situācijā ir Latvijas un Dienvidkorejas izlase, kuras vienīgās nemaz nedzīvo Herningā, bet gan 40 kilometrus attālajā Silkeborgā.

Ceļu no viesnīcas līdz arēnai Latvijas izlase veic aptuveni 30-35 minūtēs, līdz ar to šajā čempionātā Latvijas puišiem ievērojamu daļu sava laika nākas pavadīt, vērojot Dānijas laukus pa autobusa logu.

Starp citu, viesnīca «Scandic Silkeborg», kurā mitinās Latvijas izlase, atrodas meža ielokā un apkārt tur nekā cita īsti nav. No rītiem pat varot redzēt, ka netālu staigā stirnas. Kā sacīja izlases galvenā trenera palīgs Artis Ābols, par komfortu nav ko gausties, viss esot līmenī, arī ēdināšana.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu