Norvēģijas hokejisti sagādā otro zaudējumu Vācijas izlasei

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Norvēģijas izlase svētdien Herningā pasaules čempionāta augstākās divīzijas B apakšgrupas spēlē ar rezultātu 5:4 (2:2, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzveica Vācijas valstsvienību.

Savukārt A apakšgrupas mačā Zviedrijas valstsvienība izcīnīja otru panākumu pēc kārtas, ar rezultātu 3:2 (2:0, 0:1, 1:1) uzvarot Čehijas izlasi.

Norvēģijas izlasi vadībā izvirzīja Kens Andrē Ulimbs, bet rezultātu dubultoja Tomass Valkve Ulsens. Pirmajā trešdaļā gan tika gūti vēl divi vārti, taču šoreiz izcēlās vācieši, kuru sastāvā precīzus metienus izpildīja Patriks Hagers un Marks Mihaelis.

Otrajā trešdaļā Norvēģijas sastāvā vārtus guva Annešs Bastiansens, bet Vācijas komandas rindās ar precīzu metienu izcēlās Hagers. Pēdējā mačā nogrieznī abas komandas vēlreiz apmainījās ar vārtu guvumiem, kad Dāniels Hāgers izvirzīja vadībā norvēģus, bet Vācijas sastāvā rezultātu izlīdzināja Janniks Zeidenbergs.

Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 4:4, bet papildlaikā neviena no komandām vārtus neguva. Pēcspēles metienu sērijā Norvēģija realizēja trīs iespējas, kamēr vācieši nevienu, izcīnot pirmo uzvaru turnīrā.

Iepriekš svētdien šīs grupas ietvaros Kanāda ar 10:0 sagrāva Dienvidkoreju. Savukārt vēlāk plkst.21.15 otro maču turnīrā aizvadīs arī Latvija, kas tiksies ar Somijas valstsvienību.

B grupā līdere ar pieciem punktiem ir ASV, tālāk ar četriem punktiem seko Kanāda, bet trešajā pozīcijā ar trīs punktiem ir Somija. Tikpat punktus sakrājusi arī Norvēģija, bet pa diviem punktiem guvušas Latvija, Dānija un Vācija. Dienvidkoreja pagaidām ir bez punktiem.

TIkmēr A grupas mačā Kopenhāgenā Zviedrijas izlasi pirmajā trešdaļā vadībā izvirzīja Rikards Rakells, bet rezultātu dubultoja Matīass Janmarks, kā arī otrajā spēles nogrieznī čehu sastāvā vienus vārtus atguva Filips Hroneks. Trešo trešdaļu veiksmīgāk sāka zviedri, kuru rindās ar vārtu guvumu izcēlās Mika Zibanejads, tomēr spēles turpinājumā čehi rezultāta starpību samazināja līdz minimumam, jo vārtus guva Tomāšs Hika.

Mača izskaņā čehi spēlēja ar sešiem laukuma hokejistiem, noņemot vārtsargu. Lai arī Čehijas izlase pēdējās minūtēs uzbruka ļoti aktīvi, izraut neizšķirtu neizdevās, un otro uzvaru turnīrā svinēja Zviedrija.

Vēlāk šīs grupas ietvaros Slovākija spēkosies ar Šveici.

A grupas galvgalī ar sešiem punktiem divās spēlēs atrodas Krievija un Zviedrija, kam ar trim punktiem seko Francijas. Pa diviem punktiem ir Čehijai un Šveicei, bet Slovākijai un Austrijai ir pa vienam punktam. Baltkrievija pagaidām ir tukšā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu