«VEF Rīga» zaudē «Cmoki» un vēl netiek pie ceļazīmes uz «play-off»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas čempione basketbolā «VEF Rīga» sestdien VTB Vienotās basketbola līgas pēdējā regulārā čempionāta mačā viesos ar rezultātu 77:84 (18:20, 24:21, 12:19, 23:24) zaudēja Minskas «Cmoki» komandai, kuras treneru kolektīvā strādā latviešu speciālists Edmunds Valeiko.

Rīgas klubam bija nepieciešams izcīnīt uzvaru, lai nodrošinātu dalību izslēgšanas turnīrā. Zaudējuma gadījumā «VEF Rīga» iespēja spēlēt izslēgšanas turnīrā ir atkarīga no citu komandu sekmēm izšķirošajās cīņās.

Latvijas komandā ar 22 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās meksikānis Alekss Peress, kamēr 13 punktus iemeta amerikānis Kens Brauns.

«Cmoki» vienības uzvaru ar 26 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām kaldināja amerikānis Deivids Krevišs.

Minskas basketbolisti līdz pirmā puslaika pēdējai sekundei bija vadībā, bet, pateicoties Peresa pēdējās sekundes tālmetienam, pārtraukumā ar viena punkta pārsvaru devās «VEF Rīga» (43:42).

Otrā puslaika sākumā rīdzinieki ieguva piecu punktu pārsvaru, bet mājinieki uz to atbildēja ar 13 punktu izrāvienu. Ceturtajā ceturksnī «VEF Rīga» pāris reizes pietuvojās līdz divu punktu deficītam, taču nespēja lauzt cīņas gaitu un cieta zaudējumu.

«VEF Rīga» ar astoņām uzvarām 24 mačos ieņem devīto vietu, kamēr «Cmoki» ar astoņiem panākumiem 23 cīņās ir astotā. Aiz rīdziniekiem ar septiņām uzvarām 23 mačos ir «Astana» un Permas «Parma».

«Cmoki» regulārā čempionāta pēdējo spēli aizvadīs pēc nedēļas, kad viesosies pie Sanktpēterburgas «Zeņit».

Spēlējot viesos, rīdziniekiem šosezon nav veicies spīdoši, jo 12 mačos gūti tikai divi panākumi.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē tās pašas 13 komandas, kas iepriekšējā sezonā, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties «play-off» cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Kazahstānas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala «Himki» vienību.

Septiņās no astoņām iepriekšējām Vienotās līgas sezonām par čempioni kronēta CSKA, bet 2011.gadā uzvarēja «Himki».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu