Oficiāli: Daugaviņš karjeru turpinās Maskavas «Spartak»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Latvijas uzbrucējs Kaspars Daugaviņš savu karjeru turpinās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Maskavas «Spartak», ceturtdien informē klubs.

Tiek ziņots, ka sadarbība panākta uz divām sezonām. Par to, ka Daugaviņš varētu pievienoties «Spartak» klubam, tika mēļots jau iepriekš, taču tagad puses vienojušās oficiāli.

Zīmīgi, ka šajā pavasarī ar pāreju uz «Spartak» vienību tiek saistīts cits latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kuru atbrīvojusi Maskavas «Dinamo» vienība.

Iepriekšējās trīs sezonas 29 gadus vecais Daugaviņš pavadīja citā KHL komandā Ņižņijnovgorodas «Torpedo», kur par galveno treneri līdz šīs sezonas beigām strādāja Pēteris Skudra.

Daugaviņš aizvadītās sezonas KHL regulārajā čempionātā viņš 56 spēlēs guva 11 vārtus un atdeva 16 rezultatīvas piespēles, kamēr četrās Gagarina kausa cīņās viņa kontā divas rezultatīvas piespēles.

Pirms kļūšanas par «Torpedo» hokejistu Daugaviņš nedaudz vairāk par vienu sezonu spēlēja Maskavas «Dinamo» rindās. Kopumā KHL, kur pārstāvējis arī Rīgas «Dinamo», latvietis aizvadījis 246 regulārā čempionāta spēles, atzīmējoties ar 63 vārtiem un 86 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt Gagarina kausa izcīņā viņš 30 mačos izcēlies ar pieciem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Daugaviņš kopumā aizvadījis arī 98 spēles Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā, pārstāvot Otavas «Senators» un Bostonas «Bruins» komandas, 2013.gadā spēlējot arī Stenlija kausa finālā. Šo maču laikā viņš izcēlās ar sešiem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Uzbrucējs ir viens no visaugstāk draftētajiem Latvijas hokejistiem. Viņu 2006.gada NHL draftā ar kopējo 91. numuru izvēlējās «Senators».

Savukārt 2013./2014. gada sezonu Daugaviņš pavadīja Šveices komandā Ženēvas «Servette».

Daugaviņš karjeras laikā piedalījies deviņos pasaules čempionātos, pēdējos trijos esot izlases kapteinis. Tāpat uzbrucējs ir spēlējis divās olimpiskajās spēlēs, bet gados, kad pavasarī nebija valstsvienībā, viņš Ziemeļamerikā bija aizņemts savos klubos, sacenšoties izslēgšanas turnīros.

Tiesa, šogad rokas traumas dēļ Daugaviņš planētas meistarsacīkstēs nepiedalīsies.

«Spartak» vienība aizvadītajā KHL sezonā ieguva septīto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 0-4 pārliecinoši piekāpās Maskavas CSKA.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu