Latvijas jaunie futbolisti gūst labus rezultātus Tiger Cup-2018 Tallinā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

28. un 29. aprīlī Igaunijā, Vīmsi stadionā, norisinājās futbola turnīra Tiger Cup-2018 spēles, kurās labus rezultātus guva arī jaunie futbolisti no Latvijas. Spēkiem mērojās 76 komandas no 6 valstīm – Igaunijas, Latvijas, Somijas, Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas. Laukumā tika piedzīvotas īstas kaujas ar bumbu, emocijas un pat rezultāts 15:0!

Tiger Cup ir starptautisks bērnu futbola turnīrs ar 19 gadu vēsturi. To rīko B-UEFA kategorijas treneris Svens Elenurms. 2018. gada aprīļa beigās labākie jaunie futbolisti no dažādām valstīm ieradās Tallinā, lai mērotos spēkiem cits ar citu.

Rezultatīvākās Tiger Cup-2018 spēles

1. FC Tiigrid Oranz (EST) 15:0 FC Wild White (FIN)

2. Harju JK (EST) 13:0 FC Nõmme United II (EST)

3. FC Flora (EST) 13:0 Raplamaa JK (EST)

4. FC Tiigrid Oranz (EST) 13:2 TJK Legion A.K (EST)

5. FC Tallinn (EST) 1:11 FC Tiigrid Oranz (EST)

6. FC Temp AUTO.RIA.com (UA) 10:0 TJK Legion A.K (EST)

Vecuma grupā 2008 Eliit uzvar Latvija

Grupas uzvarētājs: FK Balvi (LAT)

Grupas dalībnieki: FK Balvi (LAT) – 1. vieta, FC Tallinn A.K (EST) – 2. vieta, KyIF (FIN) – 3. vieta, IF Gnistan, FK Fortuna I, SJK Dina, FK Fortuna II, PPJ Laru, TJK Legion, FK Tukums, JK Põhja-Tallinn, FC Joker, FK Iecava, FC Nõmme United, FC Tiigrid, KaPy.

Vecuma grupā 2008 Eliit šogad Tallinas turnīrā startēja 16 komandas, un katra laukumā bija vismaz 3 spēles. Mači bija rezultatīvi, un tika fiksētas uzvaras arī sausajā. Tā somu futbolisti no KaPy grupas ieskaitē baltkrievu vienaudžus pārspēja ar rezultātu 7:0, savukārt vēlāk šos pašus Baltkrievijas sportistus uzvarēja vēl viena komanda no Somijas – IF Gnistan – ar rezultātu 6:0. Septiņus vārtus guva FK Tukums no Latvijas spēlē ar viesiem no Helsinkiem PPJ Laru. Vienus vārtus mazāk šiem pašiem somiem iesita futbolisti no Igaunijas – no komandas FC Tallinn A.K.

Turnīra noslēguma tabula

1. vieta: FK Balvi (LAT)

2. vieta: FC Tallinn A.K (EST)

3. vieta: KyIF

4. vieta: FC Tiigrid

Latvijas komanda FK Balvi demonstrēja labu spēli, saliedētību un izturību visa turnīra laikā. Finālā viņi Igaunijas sportistus no komandas FC Tallinn A.K pieveica ar 1:0 un tā nodrošināja sev 1. vietu visā turnīrā. Savukārt komanda FC Tiigrid no Tallinas zaudēja somu KyIF ar rezultātu 0:2 un tādējādi palaida garām iespēju uzkāpt futbola Olimpā.

Vecuma grupā 2008 Harrastajad uzvar Krievija

Grupas uzvarētājs: FK Angelball (RUS)

Grupas dalībnieki: FK Angelball (RUS) – 1. vieta, FC Nõmme United (EST) – 2. vieta, FCI V.R (EST) – 3. vieta. FC Nõmme Kalju Hiiu, IF Gnistan II, FC Kuressaare, FK Angelball, Saue JK, KaPY II, FC Tiigrid, IF Gnistan I, PPJ, JK Tallinna Kalev, KyIF, KaPy, PPJ Laru, JK Tarvas.

Grupā 2008 Harrastajad uz turnīru arī bija atbraukušas 16 komandas, katrā pa 4 dalībniecēm, un katra aizvadīja pa trim spēlēm. To vidū bija arī patiesi aizraujoši mači. Ar milzīgu pārsvaru – 11:0 – Krievijas komanda FK Angelball sagrāva somu IF Gnistan II, savukārt Somijas sportisti no PPJ savus tautiešus no komandas KyIF pārspēja ar rezultātu 6:0.

Noslēgumā par 3. vietu cīnījās divi igauņu klubi – JK Tallinna Kalev un FCI V.R. Spēle beidzās ar rezultātu 1:1, un pēc punktiem bronzas godalgas ieguva FCI V.R. Turnīra tabulas 1. vietā ierindojās Krievijas FK Angelball, kas uzvarēja visus igauņu pretiniekus – FC Nõmme United, FCI V.R un JK Tallinna Kalev. FK Angelball ar rezultātu 5:1 pārspēja JK Tallinna Kalev, pārliecinoši ar 4:0 uzvarēja FC Nõmme United un ar tādu pašu rezultātu beidza arī spēli ar FCI V.R.

Turnīra noslēguma tabula

1. vieta: FK Angelball (RUS)

2. vieta: FC Nõmme United (EST)

3. vieta: FCI V.R (EST)

4. vieta: JK Tallinna Kalev (EST)

Vecuma grupā 2009 Eliit uzvar Igaunija

Grupas uzvarētājs: FC Flora (EST)

Grupas dalībnieki: FC Flora (EST) – 1. vieta, SK Babite (LAT) – 2. vieta, MRJK Punane (EST) – 3. vieta, Raplamaa JK, FC Honka Olympic Yellow, FC Tallinn M.L, FC Tallinn A.Z, FC Honka Olympic Black, FC Tiigrid, JK Kuusalu Kalev, FK Fortuna, JK Kratid, KäPa United, JK Tabasalu, FC Kuressaare, FC Jõhvi Phoenix, FC Tallinn D.M, JK Tallinna Kalev II, KäPa United Black, FK Angelball, FC Nõmme Kalju, FC Temp AUTO.RIA.com, MRJK Valge, JK Tallinna Kalev I.

Šajā kategorijā spēlēja futbolisti, kas dzimuši 2009. gadā. Četras grupas pa 6 komandām, un katra laukumā izgāja vismaz 5 reizes. Rezultatīvākā spēle bija starp igauņu komandām FC Flora un Raplamaa JK – 13:0! Pēc pirmajiem mačiem kļuva skaidrs, kuri klubi iekļūs astotdaļfinālā.

Jau pašā sākumā sevi lieliski apliecināja ukraiņu sportisti no Viņņicas FC Temp AUTO.RIA.com, kas Tiger Cup piedalījās pirmo reizi. Ar rezultātu 4:0 komanda uzvarēja igauņu sāncenšus no FC Kuressaare, savukārt JK Tabasalu pievārēja ar 3:1. Tāpat bija vēl dažas uzvaras, neizšķirts un zaudējums. Rezultātā – 9. vieta kopvērtējumā, un līdz play-off pietrūka pavisam nedaudz veiksmes.

Par 1. vietu turnīrā cīnījās igauņu FC Flora un SK Babīte no Latvijas. Mačs beidzās ar soda sitienu sēriju, un tajā uzvarēja FC Flora. 3. vietu ieguva igauņu komanda MRJK Punane, kas ar rezultātu 3:0 pārliecinoši pārspēja KäPa United no Somijas.

Turnīra beigu tabula

1. vieta: FC Flora (EST)

2. vieta: SK Babīte (LAT)

3. vieta: MRJK Punane (EST)

4. vieta: KäPa United (FIN)

Vecuma grupā 2010 uzvar Igaunija

Grupas uzvarētājs: FC Tiigrid Oranz (EST)

Grupas dalībnieki: FC Tiigrid Oranz (EST) – 1. vieta, MRJK (EST) – 2. vieta, FC Tiigrid Must – 3. vieta, FC Jõhvi Phoenix, TJK Legion A.K, FC Tallinn, FC Temp AUTO.RIA.com, FC Wild White, Harju JK, FK Angelball, FC Nõmme United I, Saue JK, FC Wild Blue, JK Tallinna Kalev Valge, SJK Dina, FC Nõmme United II, FC Tiigrid Valge, JK Tallinna Kalev Sinine, FC Nõmme Kalju M.H, FC Tallinn D.S.

Šajā grupā, kurā startēja futbolisti, kas dzimuši 2010. gadā, piedalījās 20 komandas, pa piecām katrā grupā. Šis, šķiet, bija viens no aizraujošākajiem posmiem gūto vārtu skaita ziņā. Igauņu klubs Harju JK skatītājus iepriecināja ar sauso uzvaru pār FC Nõmme United II ar 13 iesistiem vārtiem. Savukārt ukraiņu kluba komanda FC Temp AUTO.RIA.com, kuru atbalsta Igaunijas uzņēmums RIA.COM Marketplaces, kam Viņņicā (Ukraina) ir R&D centrs, igauņu pretinieku TJK Legion A.K bumbu vārtos iesita 10 reizes, bet savus vārtus nosargāja, neielaižot nevienu.

Noslēguma 3. vietā turnīra tabulā ierindojās Igaunijas komanda FC Tiigrid Must, kas pārspēja tautiešus no kluba FC Jõhvi Phoenix. Savukārt fināla spēlē tikās divi Igaunijas klubi – MRJK un FC Tiigrid Oranz, un uzvaru ar 0:2 izcīnīja otrais.

Turnīra beigu tabula

1. vieta: FC Tiigrid Oranz (EST)

2. vieta: MRJK (EST)

3. vieta: FC Tiigrid Must (EST)

4. vieta: FC Jõhvi Phoenix (EST)

Turnīrā Tiger Cup ar katru gadu pārstāvēto valstu skaits palielinās. Šogad no Latvijas bija ieradies futbola klubs Balvi, kas 2008. gadā dzimušo kategorijā mājās pārveda zeltu. Vēl viens Latvijas klubs – SK Babīte – ieguva sudraba medaļas 2009. gadā dzimušo grupā. Tāpat turnīrā startēja komanda FK Tukums, tiesa, godalgotu vietu neizcīnīja. Pateicoties uzņēmuma RIA.Com Marketplaces atbalstam, šogad uz Tallinu bija devušās arī divas komandas FC Temp AUTO.RIA.com no Viņņicas Ukrainā. Divas FK Angelball komandas bija ieradušās no Sanktpēterburgas Krievijā, savukārt no Baltkrievijas (Minskas) cīnīties par pirmajām vietām bija atbraukušas divas komandas FK Fortuna.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu