«Ogre» pirmoreiz iekļūst LBL pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bkogre.lv

«Ogres» basketbolisti trešdien «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla sērijas trešajā spēlē savās mājās ar rezultātu 85:51 (22:17, 20:9, 17:13, 26:12) apspēlēja «Valka»/«Valga» vienību, pirmo reizi komandas vēsturē sasniedzot LBL pusfinālu.

«Ogre» sērijā uzvarēja ar 3-0, «Valka»/«Valga» komandai sacensības noslēdzot.

Uzvarētāju komandas sastāvā rezultatīvākais spēlētājs ar 16 punktiem bija Jānis Pozņaks, bet 15 punktus pievienoja Guntis Sīpoliņš, kurš izcēlās arī ar «double-double», jo sakrāja 11 atlēkušās bumbas. Savukārt «Valka»/«Valga» rindās rezultatīvākais ar desmit punktiem bija Rains Rādiks.

Jau pēc puslaika «Ogre» bija vadībā ar 42:26, turpinājumā pārsvaru tikai palielinot.

Pirmajā ceturtdaļfināla mačā «Ogre» savā laukumā uzvarēja ar 94:79, bet otrajā spēlē viesos bija pārāka ar 93:81.

Līdz ar to «Ogre» pusfinālā tiksies ar šīs sezonas regulārā čempionāta uzvarētāju un pērnā gada finālisti «Ventspili». Pirmā spēle abām komandām paredzēta 8.maijā Ventspilī.

«Ogre» izslēgšanas turnīrā iekļuva pirmo reizi, bet «Valka»/«Valga» tas bija otrais mēģinājums LBL «play-off» cīņās. Vienīgo reizi, spēlējot izslēgšanas turnīrā, «Valka»/«Valga» izstājās pirmajā kārtā.

Regulārajā sezonā abos savstarpējos mačos uzvaras svinēja ogrēnieši, kas savā laukumā bija pārāki ar 65:61, bet viesos uzvarēja ar 78:63.

LBL pamatturnīra divas labākās komandas - «Ventspils» un «VEF Rīga» nodrošināja automātisku dalību pusfinālā, savukārt trešās līdz sestās vietas ieguvējas tiekas ceturtdaļfinālā.

Bez «Ogres» un «Valka»/«Valga» dueļa notiek arī «Jūrmalas» un «Latvijas Universitāte» (LU) komandu divcīņa, kurā jūrmalnieki ir vadībā ar 2-0. Pirmajā mačā «Jūrmala» uzvarēja ar 77:75, bet otrajā spēlē viesos otrdien guva panākumu ar 76:67.

LBL regulāro sezonu pirmajā vietā noslēdza «Ventspils», kas 29 mačos guva 26 uzvaras, savukārt ar 19 panākumiem 23 dueļos sekoja «VEF Rīga». Tikmēr «Jūrmalai» bija 21 uzvara 29 cīņās, bet 20 panākumus guva «Ogre».

Piektajā vietā ar sešām uzvarām 16 mačos regulārajā čempionātā palika «Valka»/«Valga», kam ar astoņiem panākumiem 29 cīņās sekoja LU. Savukārt ar tikpat uzvarām septītajā pozīcijā ierindojās «Betsafe»/«Liepāja».

Tikmēr astotā ar astoņām uzvarām 29 mačos bija «Jēkabpils», bet turnīra tabulu noslēdza «Valmiera»/ORDO, kas sakrāja četras uzvaras 29 dueļos.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalījās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīja četru apļu turnīru, kamēr «VEF Rīga» spēlēja trīs apļus, bet «Valka»/«Valga» - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Iepriekšējā pavasarī LBL čempionātā triumfēja «VEF Rīga» komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot «Ventspili», kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva «Barons kvartāls», kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu