Madrides «Real» trešo gadu pēc kārtas spēlēs Čempionu līgas finālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par UEFA Čempionu līgas pirmo finālisti kļuvusi Madrides «Real» komanda, kas otrdien savās mājās cīnījās neizšķirti 2:2 (1:1) ar Minhenes «Bayern», bet divu spēļu summā guva uzvaru ar 4:3, spāņu klubam trešo gadu pēc kārtas tiekot šī turnīra finālā.

Pirms nedēļas «Real» futbolisti viesos Minhenē uzvarēja ar 2:1.

Minhenes klubs rezultātu atklāja jau trešajā minūtē, kad no tuvas distances bumbu vārtos raidīja Jošua Kimmihs, taču pēc astoņām minūtēm «Real» rezultātu izlīdzināja, kad visai brīvi bumbu vārtos ar galvu sita Karims Benzemā. Pirmais puslaiks noslēdzās ar 1:1 un divu maču summā «Real» joprojām bija vadībā ar rezultātu 3:2.

Savukārt otrā puslaika sākumā «Bayern» rupji kļūdījās, kā rezultātā zaudēja vārtus. Korentēns Toliso ar kāju atspēlēja bumbu vārtsargam Svenam Ulreiham, kurš apjuka un palaida to garām. Bumbu savā rīcībā ieguva pirmo vārtu autors Benzemā, kurš viegli to sita tīklā.

«Bayern» līdz ar to bija nepieciešams gūt divus vārtus, lai summā panāktu neizšķirtu, kas dotu iespēju tikt finālā. Vācijas komandai situāciju cerīgāku padarīja Hamesa Rodrigasa vārtu guvums 63.minūtē. Ņemot vērā, ka Rodrigess joprojām ir «Real» īpašumā, bet «Bayern» viņš ir izīrēts, vārtu guvumu kolumbietis neatzīmēja.

«Bayern» bija nepieciešams gūt vēl vienus vārtus, lai iekļūtu finālā, tomēr mača izskaņā augstvērtīgu sniegumu demonstrēja «Real» vārtsargs Keilors Navass, kurš lielā mērā palīdzēja Madrides klubam izcīnīt uzvaru divu spēļu summā.

Pirmajā abu komandu savstarpējā mačā cirkšņa traumas guva «Bayern» aizsargs Žeroms Boatengs un uzbrucējs Arjens Robens, kuri nevarēja palīdzēt komandai atbildes cīņā. Tāpat «Bayern» komandā traumas guvuši arī Arturo Vidals, Kingslijs Komans un Manuels Noiers.

Savukārt Madrides klubam šajā spēlē bija jāiztiek bez savainotā Dani Karvahala un Isko.

Pirmajā pusfināla spēlē, kas risinājās Minhenē, uzvaru ar rezultātu 2:1 izcīnīja

«Real». Uzvarētāju komandas rindās šajā mačā ar vārtu guvumiem izcēlās Marselu un Marko Asensio, bet Minhenes kluba sastāvā vienīgos vārtus guva Kimmihs.

Pirmā pusfināla spēle tika aizvadīta pagājušajā nedēļā, angļu klubam «Liverpool» savās mājās ar 5:2 pārspējot Itālijas vienību «AS Roma». Liverpūlieši bija vadībā ar 5:0, taču mača beigu daļā ielaida divus vārtus.

Atbildes spēli abas komandas aizvadīs trešdien.

Iepriekšējo divu gadu UEFA Čempionu līgas uzvarētāja «Real» pusfinālā iekļuva pēc tam, kad divu maču summā ar 4:3 pieveica Turīnas «Juventus» no Itālijas, izšķirošos vārtus gūstot vien pēc 11 metru soda sitiena, kamēr «Bayern» divu maču summā ar 2:1 pārspēja Spānijas komandu «Sevilla».

Pagājušās sezonas UEFA Čempionu līgas finālā otro gadu pēc kārtas uzvarēja Madrides «Real», kas izšķirošajā spēlē ar 4:1 sagrāva Turīnas «Juventus».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu