Gailītis: Spēlējām komandas basketbolu, tāpēc parādījām solīdu sniegumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«VEF Rīga» basketbolisti pirmdien VTB Vienotās līgas spēlē mājās pret «Astana» vienību spēlēja komandas basketbolu, tāpēc mājiniekiem izdevās parādīt solīdu sniegumu, pēc mača sacīja rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

Latvijas čempioni «VEF Rīga», aizvadot pēdējo Vienotās līgas pamatturnīra spēli savās mājās, izcīnīja uzvaru ar rezultātu 89:77 (20:15, 27:17, 21:22, 21:23), palielinot savas izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Pēc šīs uzvaras «VEF Rīga» turnīra tabulā pakāpās uz astoto vietu. Tiesa, savstarpējos mačos ar «Astana» komandu rīdzinieku bilance palika negatīva, jo pirmā apļa spēlē viesos tā zaudēja ar 53:67.

«Spēle bija spēcīga. Abas komandas vēlējās uzvarēt,» pēc mača preses konferencē sacīja Gailītis.

«Basketbolisti šodien parādīja solīdu sniegumu – precīzi, agresīvi, disciplīnēti, spēlētāji no soliņa arī labi spēlēja. Ja nesanāca pirmā epizode, sanāca otrā. Šodien spēlējām komandas basketbolu. Tā ir tā labā daļa.

Protams, bija arī daudz kļūdu, zaudējām bumbas pie sava groza. Nedisciplinēta spēle, bet tas ir saistīts ar spiedienu,» kopumā par spēli Gailītis bija gandarīts.

Lai iegūtu pārsvaru pār «Astana» komandu gadījumā, ja abām vienībām būs vienāda bilance pamatturnīra noslēgumā, rīdziniekiem bija nepieciešama uzvara ar 15 punktiem, taču savā pēdējā uzbrukumā mājinieki izšķīrās par tālu un neprecīzu trejaci, kamēr «Astana» līdz ar sirēnu guva divus punktus.

«Baigi neesmu rēķinājis punktus. Vairāk koncentrējamies uz nākamo spēli. Cenšamies spēlēt labu basketbolu. Jā, beigās bija uzdevums uzvarēt ar vairāk nekā 14 punktiem,» atzina Gailītis, kurš par komandas sniegumu pēdējās sekundēs bija neapmierināts.

Vienotās līgas regulāro čempionātu rīdzinieki sestdien noslēgs Minskā pret vietējo «Cmoki» komandu.

«Nav ko tur baigi dramatizēt. Jābrauc un jāspēlē. Katrs mačs ir svarīgs, koncentrējamies uz spēles kvalitāti,» sacīja treneris.

Tikmēr «Astana» komandas vadītājs Mihails Karpenko bija sarūgtināts.

«Spēle bija viena no svarīgākajām sezonā, bet diemžēl šo maču zaudējām. Pirmajā spēles pusē nespēlējām labi aizsardzībā, bet kopumā vispār nebijām savā līmenī. Otrajā puslaikā spēlējām jau līdzīgi, bet panākt «VEF Rīga» tās laukumā jau vairs nebija iespējams,» sacīja Karpenko.

Kazahstānas kluba treneris atzina, ka viņa vadītajai komandai izredzes tikt labāko astotniekā un piedalīties «play-off» spēlēs vairs ir tikai teorētiskas.

«Mums Vienotajā līgā vēl ir spēle pret Saratovas «Avtodor». Centīsimies uzvarēt. Mums vairs ir tikai teorētiskas izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā, bet cerības nezaudējam, lai gan tagad ne viss ir atkarīgs tikai no mums,» atzina Karpenko.

Cīņā par Vienotās līgas izslēgšanas turnīru septītajā vietā kopvērtējuma tabulā ar astoņām uzvarām 22 spēlēs atrodas «Ņižņij Novgorod», bet «VEF Rīga» ir astoņi panākumi 23 mačos. Ar septiņiem panākumiem seko uzreiz trīs komandas - Andreja Gražuļa pārstāvētā Permas «Parma», ko trenē Nikolajs Mazurs, «Cmoki» un «Astana».

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē tās pašas 13 komandas, kas iepriekšējā sezonā, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties «play-off» cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Kazahstānas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala «Himki» vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu