Apiņam divi gūti vārti «Liepāja»/«Mogo» uzvarā pār «Jelgavas» futbolistiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Uzbrucējs Verners Apiņš pirmdien guva divus vārtus, bet «Liepāja»/«Mogo» komanda «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas piektās kārtas noslēdzošajā mačā savās mājās ar 3:1 (1:0) uzvarēja «Jelgavas» vienību.

Apiņš, kurš izcēlās otrajā spēlē pēc kārtas, cīņas trešajā minūtē atklāja rezultātu, bet 79.minūtē panāca 3:1. Vēl liepājnieku labā 71.minūtē precīzs bija Ģirts Karlsons, bet jelgavnieku rindās izcēlās Ņikita Koļajevs, kurš 51.minūtē realizēja 11 metru soda sitienu.

Liepājniekiem šajā mačā piederēja pārsvars, jo pirmajā puslaikā viens pats Artūrs Karašausks varēja izcelties trīs reizes, ko gan neizmantoja. Tiesa, arī «Jelgavai» netrūka momentu un tā pat divas reizes ieraidīja bumbu mājinieku vārtos, taču tie netika skaitīti.

Savukārt 51.minūtē viesiem tomēr izdevās panākt neizšķirtu, kad «pendeli» realizēja uz maiņu iznākušais Koļajevs.

Savukārt tupinājumā pārsvars atkal pārgāja «Liepāja»/«Mogo» pusē, vainagojoties ar Karlsona un Apiņa precīziem sitieniem.

Apiņš līdz ar to šosezon ir guvis trīs vārtus, jo vienus viņš iesita arī iepriekšējā kārtā.

Šī «Liepāja»/«Mogo» komandai šajā pavasarī bija pēdējā spēle uz mākslīgā laukuma, bet jau 11.maijā notiks pirmā cīņa uz dabīgā seguma, kad tiks uzņemta RFS vienība.

Liepājnieki sezonu iesākuši labi, jo piecās spēlēs izcīnītas četras uzvaras un tikai izbraukumā Kurzemes derbijā fiksēts neizšķirts 1:1. Pēc pirmdien gūtā panākuma «Liepāja»/«Mogo» komanda panāca «Ventspili» kopvērtējumā.

«Liepāja»/«Mogo» galvenais uzbrukuma līderis ir Karašausks, kurš šosezon guvis jau četrus vārtus.

Tikmēr «Jelgavai» sezonas sākums ir pieticīgāks, jo tā piecās spēlēs guvusi vienu uzvaru un cietusi četrus zaudējumus. Turklāt šajos mačos gūti tikai divi vārti - pirmajā kārtā pret Jūrmalas «Spartaku» uzvarai pietika ar Vladislava Kozlova precīzo raidījumu.

Jelgavniekiem šajā mačā bija jāiztiek bez sava galvenā trenera Raviļa Sabitova, kurš iepriekšējā cīņā pret «Riga» komandu tika aizsūtīs uz tribīnēm, pēcāk saņemot arī vienas spēles diskvalifikāciju.

Jau vēstīts, ka virslīgas piektā kārta sākās sestdien, kad čempione «Spartaks» ar 2:0 uzvarēja RFS, sagādājot rīdziniekiem pirmo zaudējumu sezonā, bet kopvērtējuma lejasgala komandu duelī «Metta»/«Latvijas Universitāte» (LU) spēlēja neizšķirti 2:2 ar virslīgas jaunpienācēju «Valmiera Glass»/«Vidzemes Augstskola» (ViA), abām komandām tiekot pie pirmā punkta sezonā.

Savukārt svētdien «Ventspils» savā laukumā ar 1:0 pārspēja «Riga» futbolistus.

Kopvērtējuma vadībā ar 13 punktiem piecās spēlēs atrodas «Liepāja»/«Mogo» un «Ventspils», kamēr punkts mazāk ir RFS. Ceturtajā vietā esošajam «Spartakam» ir deviņi, bet «Riga» komandai ir seši punkti un piektā vieta. Vēl trīs punkti ir «Jelgavai», bet «Valmiera Glass»/«ViA» un «Metta»/«Latvijas Universitāte» izcīnījušas pa punktam.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Pirms šīs sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar «Best4Sport TV» kanālu, kas tādējādi pārraidīs virslīgas mačus, kā arī katrā centrālajā kārtas mačā būs studija.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas «Spartaks» otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot «Liepāja»/«Mogo» vienību, kamēr trešā palika «Riga».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu