Latvijas izlasei Balcers pievienosies pasaules čempionāta norises vietā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: San Jose Barracuda

Amerikas Hokeja līgā (AHL) šosezon rezultatīvi spēlējušais uzbrucējs Rūdolfs Balcers Latvijas valstsvienībai pievienosies pasaules čempionāta norises vietā Dānijā.

Sākotnēji bija šaubas par Balcera pievienošanos Latvijas izlasei. Lai gan liepājniekam sezona AHL ir beigusies, tomēr viņu Ziemeļamerikā varēja paturēt Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Sanhosē «Sharks», kas turpina cīņu Stenlija kausa izcīņā.

Jau ziņots, ka NHL čempione Pitsburgas «Penguins» izvēlējās paturēt savā rīcībā Latvijas izlases uzbrucēju Teodoru Bļugeru, kuram arī sezona AHL ir beigusies.

Savukārt Latvijas izlases rindas papildinājis Vācijas vicečempions Rihards Bukarts, kurš pirmdien aizvadīja ledus treniņu, bet Šveices augstākās līgas finālisti Ronalds Ķēniņš un Elvis Merzļikins pievienosies tuvākajā laikā.

Latvijas valstsvienība gatavošanos pasaules čempionātam noslēgs otrdien ar pārbaudes spēli pret hokeja dzimteni Kanādu, kuras sastāvā būs vairākas NHL zvaigznes, tajā skaitā iepriekšējo divu sezonu rezultatīvākais spēlētājs Konors Makdeivids.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas valstsvienība līdz šim aizvadītajās astoņās pārbaudes spēlēs piedzīvojusi tikai zaudējumus. Vispirms viesos ar 2:3 un 2:6 tika zaudēts Norvēģijai, bet vēlāk sekoja bezvārtu neveiksmes savā laukumā ar 0:3 un 0:5 pret Somijas izlasi, savukārt aizvadītajā nedēļā divas reizes ar vienādu 1:4 viesos tika zaudēts Slovākijai, kam sekoja neveiksmes ar 1:2 un 0:3 arī pret Šveici.

Veselības problēmu dēļ Latvijas izlasē šajā pavasarī nebūs iepriekšējo trīs gadu komandas kapteiņa Kaspara Daugaviņa, kuram veikta rokas operācija. Tāpat komandas sastāvā nebūs uzbrucēju Laura Dārziņa, Zemgus Girgensona un Jāņa Sprukta, kā arī vārtsargi Ivars Punnenovs un Jānis Kalniņš. Pasaules čempionātā nevarēs palīdzēt arī aizsargi Artūrs Kulda un Kristofers Bindulis.

Iepriekš arī bija skaidrs, ka uz izlasi netiks aicināts aizsargs Oskars Bārtulis.

Pasaules čempionātā, kas sāksies 4.maijā, Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu