Pēc trīs gadu pārtraukuma Latvijā risināsies FIA Eiropas autokrosa čempionāts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Pēc trīs gadu pārtraukuma Latvijā atgriezīsies Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Eiropas autokrosa čempionāta posms.

Sacensības risināsies 2.- 3.jūnijā Bauskā «Mūsa Raceland» trasē, kas būs otrs 2018.gada sezonas Eiropas autokrosa čempionāta posms.

«Latvijas Nafta» Eiropas čempionāta posms Latvijā notiks pirmo reizi kopš 2014.gada. Arī togad Latvijā tika aizvadīts sacīkšu otrais etaps.

Divās sacensību dienās Bauskā paredzēts aizvadīt vairākas sacīkstes «Touring Autocross» klasē, kurā uz starta stāsies pilnpiedziņas automašīnas. Tāpat arī pārējās Eiropas čempionāta klasēs būs tikai pilnpiedziņas bagiji, kuri atšķiras ar dažādu pieļaujamo dzinēju jaudu.

Pasākuma ietvaros tiks aizvadītas arī Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) Nacionālā autokrosa sacīkstes četrās ieskaites klasēs, kurās startēs aptuveni simts dalībnieki.

Sacensībās startēs arī labākie Latvijas braucēji - 2017.gada Eiropas «Junior Buggy» čempions Justs Grencis un 2016.un 2017.gada Eiropas «Super Buggy» vicečempions Ervīns Grencis.

Sacīkšu dalībnieks Jānis Boks izteicās, ka Bauskas trase skatītājiem būs interesanta tramplīnu dēļ. «Tā ir interesanta, ātra, nav ļoti sarežģīta, bet ar savām viltībām. Trase ir skatītājiem interesanta, jo ir tramplīni. Lai autokross kļūtu vēl vairāk ievērots - nepieciešami sportisti, kas spēj cīnīties par godalgotām vietām, un publicitāte. Sportistu popularitāte ietekmē arī sacensību apmeklējumu, skatītājiem gribas redzēt tos «zināmos«. Šogad ir ļoti spēcīgs latviešu sastāvs, un par godalgām var cīnīties Justs un Ervīns Grenči un arī es pats esmu apņēmības pilns,» stāsta Boks.

Savukārt LAF prezidents Raimonds Kisiels ir pārliecināts, ka autokrosam Latvijā ir stipras un senas tradīcijas. «Mūsu sportisti augstus rezultātus šajā sporta veidā uzrādījuši visos laikos. Mēs esam ļoti gandarīti, ka Mūsas trase atgriežas Eiropas autokrosa kartē un darām visu, lai sarīkotu lieliskas sacensības sportistiem un neaizmirstamu notikumu skatītājiem. Sports rada savas valsts patriotus. Turot īkšķus par savas valsts sportistiem, tā vienotība, kas valda skatītāju zonā sacensību laikā - tā ir patiesa vērtība,» atzīmē Kisiels.

Eiropas autokrosa čempionāts Bauskā ir organizēts no 1990. līdz 2014.gadam.

Kopumā sacensībās būs desmit posmi. Pirmais risināsies no 4.-6.maijam Vācijas pilsētā Zēlovā, bet noslēdzošais posms tiks aizvadīts 21.- 23.septembrī Itālijas pilsētā Madžiorā.

Šis gads līdz ar to kļuvis unikāls Latvijas krosa sabiedrībai, jo vienā gadā valstī notiks gan pasaules rallijkrosa čempionāta posms, gan Eiropas autokrosa čempionāta etaps. Eiropas čempionāts autokrosā FIA hierarhijā ir šī sporta veida augstākais seriāls.

Pasaulē šogad būs tikai trīs valstis, kas rīko abus lielākos krosa tipa sacīkšu seriālus - šāds komplekts vēl būs tikai Vācijai un Francijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu