Lielbritānijas hokejisti pēc 24 gadu pārtraukuma atgriezīsies PČ elitē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Lielbritānijas hokeja izlase pēc 24 gadu pārtraukuma atgriezīsies pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, sestdien britiem triumfējot pasaules čempionāta (PČ) pirmās divīzijas A grupā.

Tāpat ceļazīmi uz augstāko divīziju izcīnīja Itālijas izlase, kura spēcīgāko grupā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

Lielbritānija sestdien turnīra pēdējā spēlē pēcspēles metienos ar 3:2 (0:1, 0:0, 2:1, 0:0, 1:0) uzvarēja mājinieci Ungāriju.

Pamatlaikā briti neizšķirtu panāca vien 15,8 sekundes pirms trešā perioda beigām, bet ar izcīnīto punktu pietika, lai viņi uzvarētu sešu komandu turnīrā. Tiesa, vēlāk Lielbritānija uzvarēja arī «bullīšos», taču jau tobrīd bija skaidrs, ka viņi ir uzvarējuši turnīru.

Izšķirošos vārtus guva Roberts Fermers, šokējot mājas publiku. Gadījumā, ja pamatlaikā uzvarētu Ungārija, tieši tā un Kazahstānas izlase tiktu tālāk, taču tagad līksmot varēja Lielbritānija un Itālija.

Itāļi noslēdzošās kārtas spēlē ar 4:3 (1:1, 2:2, 1:0) uzvarēja Slovēniju. Šis mačs bija īpašs ar to, ka abām komandām, lai ieņemtu vienu no pirmajām divām vietām grupā, derēja tikai uzvara pamatlaikā, tāpēc beigās abas komandas nomainīja vārtsargus pret sesto laukuma spēlētāju, šādā hokejam netipiskā situācijā veiksmei uzspīdot itāļiem, kuru rindās precīzs bija Djego Kostners.

Tikmēr dienas pirmajā spēlē Kazahstāna ar 6:1 (2:0, 2:1, 2:0) sagrāva Poliju, kuru trenēja bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans, bet viņam asistēja arī iepriekš Latvijas valstsvienībā līdzīgus pienākumus veikušais Toms Kūlens.

Kazahstānas izlasē četrus vārtus guva un rezultatīvu piespēli izdarīja Romans Starčenko. Vārtus kazahiem sargāja naturalizētais zviedrs Henriks Kārlsons, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās pazīstamais kanādiešu aizsargs Kevins Dalmens.

Turnīra noslēgumā Lielbritānijai bija 11 punkti, kamēr Itālija un Kazahstāna nopelnīja pa deviņiem punktiem, bet savstarpējā spēlē itāļi bija labāki ar 3:0. Jāpiezīmē, ka Kazahstāna grupas uzvarētājus britus uzvarēja ar 6:1, taču pēc tam ar 3:5 zaudēja slovēņiem.

Ungārija ar septiņiem punktiem bija ceturtā, Slovēnija grupā palika piektā ar sešiem punktiem, bet Polija tika pie trim punktiem un izkrita uz pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupu.

Tikmēr uz augstāku grupu pakāpās Lietuva, kura uzvarēja savās mājās Kauņā aizvadītajā pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupā.

Lietuvas izlase, kuras vārtus sargāja Mants Armalis, bet aizsardzībā spēlēja Nerijus Ališausks, kuri šosezon bija Latvijas kluba Rīgas «Dinamo» spēlētāji, izcīnīja piecas uzvaras piecos mačos.

Mājinieku rindās spēlēja arī šīs valsts hokeja leģendas Darjus Kasparaitis un Daiņus Zubrs, lai gan abi iepriekš aktīvās hokejista gaitas jau bija beiguši, bet uz šo turnīru atgriezās izlases rindās.

Lietuva turnīru noslēdza ar 14 no maksimāli iespējamajiem 15 punktiem, kamēr pa desmit punktiem ieguva Japāna un Igaunija, Ukrainai un Rumānijai tiekot pie četriem punktiem, kamēr pēdējā ar trim punktiem palika Horvātija, kas līdz ar to izkrita uz pasaules čempionāta otrās divīzijas A grupu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu