Ozoliņa/Caica iegūst 9. vietu PK posmā Malaizijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.lu

Latvijas sieviešu pludmales volejbola duets Marta Ozoliņa un Agnese Caica sestdien cieta zaudējumu Malaizijā notiekošā Pasaules kausa vienas zvaigznes posma izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā kārtā, dalību sacensībās noslēdzot devītajā vietā.

Ar 15.numuru izliktais Latvijas duets cīņā par vietu ceturtdaļfinālā ar 0-2 (15:21, 12:21) zaudēja vācietēm Leonijai Klinkei un Lisai Sofijai Kotzanai, kurām ir 16.numurs.

Līdz ar to Ozoliņa un Caica turnīrā palika dalītā devītajā vietā.

Dalību turnīrā Latvijas duets sāka vēl no kvalifikācijas, bet apakšgrupu kārtā izcīnīja vienu uzvaru divās spēlēs, taču nespēja pa tiešo iekļūt ceturtdaļfinālā.

Ozoliņa/Caica piektdien cīņā par pirmo vietu B apakšgrupā ar rezultātu 1-2 (21:10, 20:22, 12:15) zaudēja čehietēm Martinai Bonnerovai un Terezai Pluhāržovai, kuras izsētas ar septīto numuru.

Pamatturnīra pirmajā mačā latvietes ar rezultātu 2-1 (10:21, 30:28, 18:16) pārspēja indonēzietes Ditu Džulianu un Putu Utami, kurām ticis otrais numurs.

Pamatturnīrā piedalījās 16 dueti, kuri bija sadalīti četrās apakšgrupās. Vispirms savā starpā tikās grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļuva izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības noslēdzās. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Pirms tam Latvijas duets pārvarēja kvalifikāciju. Pirmajā kārtā Ozoliņa un Caica ar 2-0 (21:13, 21:19) pārspēja Ju Jasuaņu un Paņu Cuji no Taivānas, bet atlases otrajā kārtā viņas uzvarēja bez cīņas, jo zviedrietes Tadva Jokena un Sigrida Simonsone laukumā nedevās, kas latvietēm ļāva sasniegt pamatsacensības.

Ozoliņai un Caicai šīs ir pirmās kopīgās sacensības, jo iepriekš viņas spēlēja ar citām partnerēm.

Malaizijā norisinās Pasaules kausa zemākās kategorijas turnīrs. Kalendāra nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, «Major» posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - ir piecas zvaigznes. Kādreizējiem «Grand Slam» posmiem ir četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem - no vienas līdz trim zvaigznēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu