Rikjardo noraida baumas par iespējamo pievienošanos «Ferrari»

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) komandas «Red Bull» pilots Daniels Rikjardo noraidījis baumas, ka viņš karjeru varētu turpināt «Ferrari» komandā.

Rikjardo apliecinājis, ka runas par viņa iespējamo pievienošanos «Ferrari» ir nepatiesas. «Man ir bijušas sarunas tikai ar «Rad Bull» un informācija, ka nākamsezon kļūšu par «Ferrari» braucēju nav patiesa.»

28 gadus vecajam Austrālijas autosportistam pēc šīs sezonas beigsies līgums ar «Red Bull» vienību.

«Domāju, ka «Red Bull» ir ieinteresēta paturēt mani komandā. Mums par to ir bijušas sarunas,» preses konferencē pirms Azerbaidžānas «Grand-Prix» izteicās Rikjardo. «Apzinos, ka apkārt klejo dažādas runas, taču tās šobrīd nav patiesas.»

Rikjardo pauda, ka pēc viņa domām daudz ko nosaka lojalitāte komandai. Austrāliešu braucējs savas karjeras laikā ir pārstāvējis arī «Red Bull» jauniešu vienību.

Austrālijas Pirmās formulas braucējs pērn Azerbaidžānas posmā izcīnīja uzvaru, bet šosezon pēc trīs posmiem ieņem ceturto vietu kopvērtējumā.

Tāpat Rikjardo guva panākumu arī pēdējā Ķīnas «Grand Prix» posmā.

Kopvērtējuma līderpozīcijā ar 54 punktiem atrodas Sebastjans Fetels, tālāk ar 45 seko Lūiss Hamiltons, trešais ar 40 punktiem ir Valteri Botass, ceturtais ar 37 punktiem ir Rikjardo, piekto vietu ar 30 punktiem ieņem Kimi Reikenens, bet tālāk ar 22 punktiem seko Fernando Alonso un Niko Hilkenbergs.

Jaunajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezīsies Francijā un Vācijā. Francijas «Grand Prix» norisināsies slavenajā Pola Rikāra trasē, bet Vācijā sportisti par godalgām cīnīsies Hokenheimā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā «Mercedes» palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu