Ostapenko sasniedz Štutgartes vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko, aizvadot pirmo vienspēļu maču pēc vēsturiskās uzvaras Federāciju kausa pārspēlēs par vietu pasaules otrajā grupā pret Krieviju, ceturtdien Štutgartes (Vācija) WTA «Premier» sērijas turnīra otrās kārtas mačā ar 6-3, 6-0 pārliecinoši uzvarēja Kazahstānas sportisti Zarinu Dijasu.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Ostapaneko nopelnījusi 100 WTA vienspēļu ranga punktus un 17 334 eiro naudas balvu.

Latvijas tenisiste ceturtdaļfinālā tiksies ar planētas sesto raketi Karolīnu Plīškovu no Čehijas, kura savā astotdaļfināla cīņā ne bez grūtībām ar 7-6 (7:4), 6-3 pieveica WTA ranga 193.numuru Veroniku Kudermetovu no Krievijas, kura dalību turnīrā sāka vēl no kvalifikācijas.

Jau pirmajā šī mača geimā Ostapenko nenosargāja savu servi, tomēr uzreiz pēc tam atbildēja ar breiku, tādējādi izlīdzinot rezultātu. Trešajā geimā Latvijas tenisiste tikai ar lielām grūtībām nosargāja savu servi, jo Dijasa tikai pie trim breikbumbām, kas gan palika neizmantotas.

Laukumā bija vērojama diezgan līdzvērtīga cīņa, bet svarīgajā astotajā geimā Ostapenko ieguva vēl vienu breiku un varēja servēt par uzvaru pirmajā setā.

Lai arī Latvijas sportiste ieguva divas setbumbas (40:15), pretiniece tās atspēlēja, panākot «vienādi». Pēcāk gan Ostapenko uzvarēja divās izspēlēs pēc kārtas un uzvarēja pirmo setu ar 6-3.

Otrajā setā iniciatīva jau pilnībā piederēja Ostapenko, kura smagā pirmajā geimā nobreikoja pretinieci, turklāt to pašu viņa paveica arī trešajā geimā, tādējādi tiekot pie dubultā breika. Lai arī pēc tam Dijasa ieguva divas breikbumbas, Latvijas pirmā rakete tās atspēlēja un panāca jau 4-0.

Piektajā geimā Ostapenko vēlreiz lauza Kazahstānas tenisistes servi, bet pēcāk izservēja šo maču, uzvarot otro setu ar graujošo 6-0.

«Turnīri ne vienmēr man iesākas viegli, bet, domāju, šoreiz pirmajā mačā demonstrēju diezgan labu sniegumu. Esmu ļoti priecīga būt atpakaļ uz māla seguma, turklāt šeit, Štutgartē, tas ir ļoti ātrs,» uzreiz pēc spēles sacīja Ostapenko.

«Šīs sezonas sākums bija ļoti grūts, jo gadu uzsāku kā pirmā desmitnieka spēlētāja. Visas gribēja mani uzvarēt, bet pēc fināla sasniegšanas Maiami turnīrā tagad jūtos komfortablāk,» pauda Latvijas tenisiste.

Planētas piektā rakete Ostapenko šajā turnīrā izlikta ar ceturto numuru un pirmā kārta viņai bija brīva.

Savukārt ranga 52.vietas īpašnieces Dijasa šajā turnīrā pārvarēja kvalifikācijas trīs kārtas, bet pamatturnīra pirmajā cīņā ar rezultātu 6-3, 6-2 apspēlēja vācieti Karīnu Vitheftu, kura rangā ir 56.pozīcijā.

Ostapenko ar Dijasu karjeras laikā līdz šim bija spēkojusies vienu reizi, aizpērn Dohas WTA «Premier» turnīra pirmajā kārtā uzvaru ar 6-1, 6-3 svinot Latvijas tenisistei.

Pašlaik 24 gadus vecā Dijasa pērn uzvarēja Tokijas WTA «International» sērijas turnīrā, izcīnot savu pirmo un līdz šim vienīgo WTA titulu karjerā. Tāpat viņa titula maču sasniedza arī 2014.gadā Osakas WTA «International» sacensībās.

Aprīļa sākumā Dijasa apstājās Čārlstonas WTA «Premier» turnīra pirmajā kārtā, bet pirms tam sasniedza savu labāko rezultātu šosezon, aizkļūstot līdz Maiami WTA «Premier» sacensību ceturtajai kārtai.

Pērn Ostapenko debitēja Štutgartes turnīrā un pēc kvalifikācijas pārvarēšanas pamatturnīra pirmajā mačā zaudēja amerikānietei Koko Vandevejai. Tikmēr Dijasa šajā turnīrā debitēja jau 2010.gadā, nepārvarot kvalifikāciju, gadu vēlāk viņa apstājās kvalifikācijas otrajā kārtā, bet 2015.gadā cieta zaudējumu pamatturnīra otrajā mačā.

Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova vēdera vīrusa dēļ nepiedalīsies Štutgartes WTA «Premier» turnīrā.

Pasaules 15.raketei Sevastovai pirmajā kārtā bija jātiekas ar šosezon labi iepazīto vācieti Jūliju Gērgesu, taču Latvijas pārstāves vietā iespēju startēt pamatsacensībās ieguva Vithefta.

Pērn Sevastova aizkļuva līdz Štutgartes turnīra ceturtdaļfinālam, tiekot pie 100 WTA ranga punktiem, kas tagad paliks neaizstāvēti.

Štutgartes turnīrā allaž ir ļoti spēcīgs dalībnieču sastāvs, šoreiz no ranga pirmā desmitnieka nespēlējot tikai otrajā pozīcijā esošajai dānietei Karolīnai Vozņacki, kā arī planētas astotajai raketei Venusai Viljamsai no ASV.

Ostapenko ceturtdien paredzēts arī dubultspēļu turnīra ceturtdaļfināla mačs, kurā viņa pāri ar Ukrainas sportisti Olgu Savčuku spēkosies pret amerikānieti Rakelu Atavo un vācieti Annu Lenu Grēnfeldi, kuras izliktas ar ceturto numuru. Mačs sāksies ne ātrāk par plkst.17 pēc Latvijas laika.

Pirmajā kārtā Ostapenko un Savčuka ar rezultātu 7-6 (7:2), 2-6, 10:2 pārspēja Vācijas duetu Antoniju Lotneri un Lēnu Riferi. Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 100 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Pērn Ostapenko ar Atavo tika kronētas par Štutgartes WTA «Premier» dubultspēļu sacensību čempionēm.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ostapenko un Sevasova Federāciju kausa pārspēlēs par vietu pasaules otrajā grupā kaldināja Latvijas uzvaru pār Krieviju. Latvija Federāciju kausa pasaules grupā atgriezās pēc 24 gadu pārtraukuma.

Sākot ar nākamo gadu, abas pasaules grupas, visticamāk, tiks apvienotas vienā lielā grupā, kurā būs planētas 16 labākās komandas, tajā skaitā arī Latvija.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu