Kļūstot par LFF prezidentu, Kļaviņš pauž gatavību sastrādāties ar Gorkšu un Ļašenko

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amata kandidāts Krišjānis Kļaviņš, kļūstot par organizācijas vadītāju, ir gatavs sastrādāties arī ar pārējiem diviem šī amata pretendentiem - Kasparu Gorkšu un Vadimu Ļašenko.

Piektdien notiks LFF ārkārtas kongress, kurā tiks vēlēts jaunais organizācijas prezidents, amatu atstājot ilggadējam vadītājam Guntim Indriksonam. Uz viņa pēcteča amatu pretendē Gorkšs, Ļašenko un Kļaviņš, kurš jau pērn LFF gadskārtējā kongresā konkurēja ar Indriksonu, taču ilggadējam organizācijas vadītājam vēlēšanās zaudēja.

Savukārt otrdien Kļaviņš, kurš ir sporta kluba «Cēsis» prezidents, savā sociālās vietnes «Facebook» kontā norādījis, ka plāno līdz galam cīnīties par uzvaru šonedēļ paradzētajās LFF prezidenta vēlēšanās, neveidojot nekāda veida savienību ar kādu no citiem kandidātiem līdz vēlēšanu noslēgumam.

«Vēlos publiski skaidri paziņot - piektdien paredzētajā LFF kongresā cīnīšos līdz galam. Redzu lielu atbalstu savai kandidatūrai, vairāki desmiti biedru norāda, ka profesionālākā un skaidrākā programma ir tieši man, atzīmē arī spēju pārliecinoši uzstāties, argumentēt un aizstāvēt idejas. Pateicos par doto uzticības kredītu. Ticu, ka ar kopēju darbu varam futbolu pacelt augstākā līmenī un radīt pieejamu ikvienam,» rakstīja Kļaviņš.

«Strādāju Latvijas futbola interešu aizstāvībai un konkrētu pārmaiņu realizācijai, nekādas vienošanās man nav ne ar Kasparu Gorkšu, ne ar Vadimu Ļašenko un tādas nebūs līdz kongresa noslēgumam. Ja neizdosies iekļūt otrajā vēlēšanu kārtā, neprasīšu biedriem ne publiski, ne privāti atbalstīt kādu no pārējiem diviem kandidātiem. LFF biedru kompetence ir augsta, viņi paši pieņems lēmumu,» uzsver Kļaviņš.

Tiesa, uzvaras gadījumā viņš ir gatavs piedāvāt strādāt federācijā gan Ļašenko, gan Gorkšam.

«Uzskatu, ka mums jāizvelk futbols no bedres kopā – gan kandidātiem, gan futbola sabiedrībai. Ja vēlēšanās uzvarēs Gorkšs vai Ļašenko, būšu gatavs strādāt komandā ar ikvienu no viņiem, ja viņi par noderīgām atzīs manas idejas,» uzsvēra amata pretendents.

Indriksons labprātīgi nolēmis atkāpties no sava amata, ko ieņem jau kopš 1996.gada. Iepriekšējo reizi LFF prezidenta vēlēšanas risinājās aizpērn aprīlī. Toreiz Indriksona vienīgais konkurents bija kādreizējais organizācijas preses sekretārs Kļaviņš un esošais prezidents saņēma pārliecinoši vairāk balsu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu