Latvijas izlases līderi pērnā gada pasaules čempionātā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/TVNET kolāža

Mazāk par divām nedēļām atlicis līdz šā gada pasaules čempionātam hokejā, kas no 4. līdz 20. maijam risināsies Dānijā. Latvijas izlasei šogad nevarēs palīdzēt vairāki potenciālie līderi - Zemgus Girgensons, Lauris Dārziņš, Kaspars Daugaviņš un citi. Gaidot kārtējo hokeja pavasari, TVNET piedāvā atskatīties uz Latvijas izlases spēlētāju sniegumu pērn pasaules čempionātā Vācijā. Kuri bija komandas līderi pagājušajā gadā?

 
Andris Džeriņš
Andris Džeriņš Foto: Edijs Pālens /LETA

Labākais vārtu guvējs - Andris Džeriņš

6 spēlēs Džeriņš guva 4 vārtus, kas bija labākais rādītājs Latvijas izlases rindās. Uzbrucēja kontā bija arī 1 rezultatīva piespēle. Zīmīgi, ka Džeriņš pērn pasaules čempionātā 3 no saviem 4 vārtiem guva skaitliskajā vairākumā.

Džeriņš guva vārtus 3:1 uzvarā pret Slovākiju, kā arī divas reizes bija precīzs pret Itāliju, nepilnas 2 minūtes pirms spēles beigām izraujot uzvaru ar 2:1. Ceturtos vārtus Džeriņš guva noslēdzošajā mačā pret Vāciju, kurā tika piedzīvots zaudējums ar 3:4 pēcspēles metienos.

Pašlaik 30 gadus vecais hokejists pērn pasaules čempionātā tika atzīts par Latvijas izlases labāko uzbrucēju.

Džeriņš pagājušajā nedēļā sāka «sausos» treniņus ar Latvijas izlasi, savukārt pirmdien viņš kopā ar komandu bija arī uz ledus. Jācer, ka arī Dānijā viņš būs labs palīgs Latvijas valstsvienībai līdzīgi kā pērn.

 
Roberts Bukarts
Roberts Bukarts Foto: Edijs Pālens/LETA

Labākais rezultatīvajās piespēlēs - Roberts Bukarts

Vecākais no brāļiem Bukartiem pērn pasaules čempionātā pats vārtus neguva, taču izdarīja 5 rezultatīvas piespēles. Ar 1 piespēli viņš atzīmējās mačā pret Dāniju un spēlē pret Slovākiju, viņš asistēja Džeriņam uzvaras vārtu guvumā pret Itāliju, kā arī palīdzēja gūt vienus vārtus zaudējumos pret ASV (3:5) un Vāciju. Arī šajā pavasarī Roberts Bukarts ir pievienojies Latvijas izlasei un gatavojas pasaules čempionātam.

 
Oskars Cibuļskis
Oskars Cibuļskis Foto: Edijs Pālens/LETA

Labākais aizsargs - Oskars Cibuļskis

Pašlaik 30 gadus vecais aizsargs pērn pasaules čempionātā guva 1 vārtus un veica 1 rezultatīvu piespēli. Cibuļskis asistēja vārtu guvumā pret Slovākiju, bet ar precīzu metienu viņš izcēlās mačā pret ASV. Abus rezultativitātes punktus Cibuļskis nopelnīja skaitliskajā vairākumā.

Cibuļskis tika atzīts par Latvijas izlases labāko aizsargu pagājušā gada pasaules čempionātā. Viņš arī šajā pavasarī ir pievienojies izlasei, lai gatavotos startam pasaules čempionātā.

 
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Edijs Pālens/LETA

Labākais vārtsargs - Elvis Merzļikins

Merzļikins, tāpat kā Džeriņš un Cibuļskis, tika atzīts par vienu no trim labākajiem spēlētājiem Latvijas izlases rindās pērn pasaules čempionātā. Viņš 6 spēlēs vidēji ielaida 1,98 ripas un atvairīja 93,44% pretinieku metienu, kas bija 4. labākais rādītājs visā turnīrā.

Uzvarā pret Dāniju latviešu vārtsargs atvairīja visus 27 pretinieku metienus, pret Slovākiju 29 no 30 metieniem, pret Itāliju 20 no 21, pret Zviedriju 28 metienus, pret ASV 23 un pret Vāciju 37 metienus.

 
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Komandas kapteinis - Kaspars Daugaviņš

Pērn pasaules čempionātā Daugaviņš guva 1 vārtus un veica 2 rezultatīvas piespēles. Diemžēl šogad uzbrucējs savainojumu dēļ nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei.

Daugaviņš pērn pasaules čempionātā vārtus guva pret ASV izlasi, otrajā periodā panākot 2:0 par labu Latvijas valstsvienībai (galā zaudējums 3:5).

 
Miks Indrašis
Miks Indrašis Foto: Edijs Pālens/LETA

Miks Indrašis - līderis šogad?

Pērn pasaules čempionātā Indrašis guva 2 vārtus un izdarīja 2 rezultatīvas piespēles. Abi precīzie metieni uzbrucējam izdevās turnīra pirmajā spēlē pret Dāniju.

Indrašim aizvadītā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezona bija labākā viņa karjerā pēc individuālajiem rādītājiem. Uzbrucējs guva 21 vārtus un veica 21 rezultatīvu piespēli, pārliecinoši kļūstot par Rīgas «Dinamo» sezonas rezultatīvāko spēlētāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu