Kazaņas «Ak Bars» hokejisti atgriežas KHL čempionu tronī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Kazaņas «Ak Bars» hokejisti svētdien triumfēja šīs sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) turnīrā, trešo reizi vēsturē izcīnot Gagarina kausu.

«Ak Bars» Gagarina kausa finālsērijas piektajā spēlē, kur viens no tiesnešiem bija Eduards Odiņš, savā laukumā ar rezultātu 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Maskavas CSKA, sērijā līdz četrām uzvarām nodrošinot panākumu ar 4-1.

Uzvaru Kazaņas komandai nodrošināja kanādiešu uzbrucējs Robs Klinkhamers, kurš trešā perioda otrajā minūtē vairākumā no vārtu priekšas iebakstīja ripu pretinieku cietoksnī.

«Sauso» uzvaru «Ak Bars» vārtos izcīnīja Emīls Garipovs, kurš atvairīja visas 33 pretinieku mestās ripas.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju kļuva «Ak Bars» kanādiešu uzbrucējs Džastins Azevedo, kurš 19 spēlēs guva deviņus vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles.

Kazaņas «Ak Bars» ir KHL pirmo divu sezonu čempione, pie Gagarina kausa trofejas tiekot 2009. un 2010.gadā. Tāpat Kazaņas komanda pa Krievijas čempioni kļuva arī 1998. un 2006.gadā. Kazaņieši Gagarina kausa finālā spēlēja arī 2015.gadā, kad ar 1-4 piekāpās Sanktpēterburgas SKA komandai.

Tikmēr CSKA finālsērijā spēlēja pirms diviem gadiem, kad ar 3-4 piekāpās «Metallurg» vienībai.

«Ak Bars» uzbrucējs Daniss Zaripovs, kurš mēnesi pirms sezonas sākuma par aizliegto vielu lietošanu tika diskvalificēts uz diviem gadiem, bet vēlāk saņēma samazinātu sodu, piekto reizi karjerā kļuva par KHL čempionu.

Pirmajos divos mačos «Ak Bars» savā laukumā uzvarēja ar 2:1, trešajā mačā pārāki ar 3:2 bija CSKA hokejisti, bet ceturtajā duelī Kazaņas vienība svinēja panākumu ar 3:1. Piecās spēlēs komandas kopā guva 16 vārtos, kas ir visu laiku mazrezultatīvākais sniegums KHL desmit gadus ilgajā vēsturē.

Izslēgšanas turnīru «AK Bars» sāka ar uzvaru 4-1 pār Habarovskas «Amur», pēc tam ar 4-1 apspēlēja iepriekšējās sezonas vicečempioni Magņitogorskas «Metallurg», bet Austrumu konferences finālā ar 4-0 tika uzvarēta Čeļabinskas «Traktor».

Tikmēr CSKA izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 4-0 apspēlēja Maskavas «Spartak», turpinājumā ar 4-2 uzveica Helsinku «Jokerit», bet Rietumu konferences finālā tika gūta virsroka 4-2 pār pērnās sezonas čempioni Sanktpēterburgas SKA, kurai pie stūres bija Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg». Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīja pa 56 spēlēm, kas bija par četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Nākamajā sezonā KHL spēkosies 25 komandas, jo no turnīra tika izslēgta Toljati «Lada» un Hantimansijskas «Jugra». Plānots, ka vienības aizvadīs vismaz 60 mačus.

Latvijas klubs Rīgas «Dinamo» ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu