Znaroks līdz maija beigām konsultēs Krievijas hokeja izlasi

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Oļegs Znaroks, kura vadībā Krievijas hokeja izlase februārī uzvarēja Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs, šīs valstsvienības konsultanta pienākumus pildīs līdz 31.maijam un tuvākajā laikā apdomās arī savus nākotnes plānus.

«Krievijas Hokeja federācija (FHR) nolēma iecelt jaunu izlases galveno treneri, bet mani līdz līguma beigām - 2018.gada 31.maijam - noteikt par nacionālās komandas konsultantu. Šajā laikā apdomāšu nākotnes plānus, būšu sakaros ar izlases štābu,» sacīja Znaroks organizācijas izplatītajā paziņojumā.

Znaroka sadarbība ar FHR turpināsies jaunā formātā. Speciālists konsultēs izlases štābu, pasaules čempionāta laikā Dānijā atrodoties pastāvīgā kontaktā ar to.

Krievijas hokeja izlases galvenais treneris gaidāmajā pasaules čempionātā būs Iļja Vorobjovs, bet Znaroks, kurš komandu vadīja no 2014.gada, kļuvis par konsultantu.

Darbu Krievijas izlasē ir zaudējis arī ilggadējais Znaroka asistents Harijs Vītoliņš, kurš uz pasaules čempionātu nedosies.

«Znaroks ir paveicis daudz darba ar Krievijas izlasi. Atvedis zeltu no olimpiskajām spēlēm un izcīnījis četras medaļas pasaules čempionātos,» Znaroka situāciju komentēja FHR prezidents Vladislavs Tretjaks. «Tomēr viņš ir psiholoģiski noguris, strādājot gan ar Sanktpēterburgas SKA, gan arī ar izlasi.»

Tretjaks gan pauda, ka ir svarīgi, lai Znaroks turpinātu darbu ar Krievijas izlasi.

Znaroks 2014.gadā tika apstiprināts par Krievijas izlases galveno treneri, noslēdzot četru gadu līgumu, un uzreiz vienību togad aizveda līdz pasaules čempionu titulam, bet iepriekšējos trijos čempionātos šī komanda ieguva sudrabu un divas bronzas.

Savukārt šogad šī speciālista vadībā olimpisko atlētu no Krievijas komanda uzvarēja Phjončhanas Olimpiādē. Tiesa, turnīrā nepiedalījās Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji.

Sagaidāms, ka Znarokam ar Vītoliņu būs jāatstāj ar SKA komanda, ko viņi pērn aizveda līdz Gagarina kausam, bet šosezon Rietumu konferences finālā piekāpās Maskavas CSKA vienībai.

Pasaules čempionāts 4.maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā, bet Krievija spēlēs vienā grupā ar Zviedriju, Čehiju, Šveici, Baltkrieviju, Slovākiju, Franciju un Austriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu