«Ar velo apkārt pasaulei» nobraukuši 800 kilometru - neciešams karstums, kafija deficīts un ziniet cik maksā degviela?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ar velo apkārt pasaulei

Ar velo apkārt pasaulei» ceļotāji Gatis Kreceris un Jānis Šipkovs nobraukuši jau ap 800 kilometru un bijuši trīs valstīs. Ceļu viņi sāka Meksikā, tad nokļuva Belizā un pašlaik atrodas Gvatemalā. Abi saka, ka ir visai karsts - ēnā +38.

Ceļotāji jau pamazām virzās uz Hondurasas pusi, un tur varot «sagaidīt visādus brīnumus». Valsts ir kalnaina, kas ceļu padara grūtāku nekā līdz šim.

«Te gandrīz visām mašīnām notonēti priekšējie stikli. Lai redz uz priekšu, ir «atvērumi», apple logo ir viens no populārākajiem variantiem. Daudz lopu. Un tos vadā lielās un mazās mašīnās, vecajā Hiluxā ieiet 3 govis. Visi ļoti jauki un smaidīgi cilvēki te. Degviela cik maksā? Kurss 0,11 EUR par 1 Gvatemalas naudu. Dabūjām arī kārtīgu kafiju! Tas te ir tāds deficīts,» par atrašanos Gvatemalā saka abi riteņbraucēji.

«Ar velo apkārt pasaulei» ceļotāji pirmo reizi brauc pa Rietumu puslodi, konkrēti Centrālameriku. Meksika, Beliza, Gvatemala, Hondurasa, Nikaragva un Kostarika. Tā sakot, cita pasaule. Trīs nedēļu laikā plānots nomīt ap 2300 kilometru.

Pieredzes portfelī ir trīs ceļojumi. Pamati braucienam apkārt pasaulei (daudzgadu projekts) tika iesēti 2015. gada aprīlī, kad no Bauskas pils mūriem puiši devās uz pasaules hokeja čempionātu Prāgā. Toreiz zināšanas par ceļošanu ar velosipēdiem visās jomās bija tuvu nullei. Gadu vēlāk viņi turpināja no Prāgas līdz Parīzei, bet pērn šajā pašā laika posmā minās no Parīzes uz Kasablanku Marokā.

Kopā ceļojot, Gatis un Jānis nobraukuši ap 5500 kilometru un uz divriteņa pavadījuši vairāk par 40 dienām. Daudz vai maz? Tiešas atbildes nebūs, jo katram ir sava mēraukla.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu