Jēkabpils «Lūši» pirmo reizi tiek kronēti par Latvijas čempioniem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jēkabpils "Lūši"
Jēkabpils "Lūši" Foto: facebook.com/jekabpilslv

«Credit24» meistarlīgas Latvijas volejbola čempionātā svētdien Jēkabpils «Lūši» savā laukumā pārspēja iepriekšējo čempioni RTU/«Robežsardze» un pirmo reizi vēsturē izcīnīja zelta medaļas.

«Lūšu» labā 24 punktus guva Ēriks Voroņko, bet 20 punktus pievienoja Armands Āboliņš. Savukārt RTU/«Robežsardze» sastāvā ar 19 punktus guva Aleksandrs Avdejevs, bet ar 17 punktiem atzīmējās Gatis Garklāvs.

Abas komandas svētdien Jēkabpilī aizvadīja ļoti līdzvērtīgu cīņu, kur pirmajā setā vispirms ar 25:23 uzvarēja RTU/«Robežsardze». Savukārt dueļa turpinājumā iniciatīva jau pārgāja «Lūšu» pusē, jo viņi nākamos divus setus uzvarēja ar 25:22 un 25:21.

Arī ceturtajā setā iniciatīva bija Jēkabpils komandas pusē. Tā nonāca ļoti tuvu uzvarai, kad rezultāts bija 22:20, bet rīdzinieki nepadevās un tika pie setbumbas (24:23). Tiesa, šoreiz raksturu parādīja «Lūši», kuri guva divus punktus pēc kārtas un nodrošināja vēsturisku uzvaru Latvijas čempionātā.

Pirmajā sērijas mačā ceturtdien savā laukumā uzvarēja «Lūši», svinot panākumu ar rezultātu 3-1 (24:26, 31:29, 25:10, 25:20), savukārt vakar (sestdien) izbraukumā Jēkabpils uzvarēja ar rezultātu 3-1 (25:21, 21:25, 25:22, 25:18).

Iepriekšējās sezonas bronzas medaļu laureāti «Lūši» Latvijas čempionāta finālu sasniedza pirmo reizi vēsturē. Tikmēr RTU/«Robežsardze» ir desmitkārtēja valsts čempione, pie titula tiekot iepriekšējās četras sezonas.

«Lūši» šajā sezonā triumfēja Latvijas kausa izcīņā, bet Baltijas «Credit24 Meistarlīgā» tika pie bronzas, sasniedzot labāko rezultātu kluba vēsturē. Tikmēr RTU/«Robežsardze» Baltijas līgā apstājās ceturtdaļfinālā.

Jēkabpilieši un rīdzinieki Latvijas čempionātu sāka no pusfināla, «Lūšiem» sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 pārspējot «Daugavpils Universitāti» (DU), bet RTU/«Robežsardzei» ar tādu pašu rezultātu gūstot virsroku pār «Biolars»/«Jelgava» vienību.

«Biolars»/«Jelgava» volejbolisti sestdien savā laukumā pārspēja «Daugavpils Universitāti» un izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas medaļas, sērijā triumfējot ar 2-0.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu