F-1 čempions Rosbergs kļuvis par «Formula E» investoru

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Porsche

Vācietis Niko Rosbergs, kurš ir 2016.gada Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions, kļuvis par «Formula E» investoru un maijā publiski atrādīs jaunās sezonas mašīnu ar elektrisko piedziņu.

Rosbergs 19.maijā Berlīnē sēdīsies pie otrās paaudzes jeb tā sauktās «Gen2» formulas stūres.

«Esmu ļoti ieinteresēts šajā [elektrisko automašīnu] kustībā, kuras potenciāls pozitīvi ietekmēs mūsu planētu un sabiedrību. Jau sen esmu ticējis «Formulas E» potenciālam, tāpēc pirms kāda laika kļuvu par investoru tajā,» norādīja Rosbergs, kurš kļuvis arī par vienu no šī sacensību seriāla akcionāriem.

«Formula E» šogad aizvada savu ceturto sezonu. 2018./19.gadā šim sacensību seriālam pievienosies BMW, bet vēl pēc sezonas - «Porsche» un «Mercedes».

Tieši ar «Mercedes» Rosbergs kļuva par F-1 pasaules čempionu, pirms negaidīti paziņoja par karjera beigām, turklāt ir bijušas runas, ka viņš varētu ieņemt kādu vadošu amatu šīs vienības sastāvā «Formula E» čempionātā.

Foto: Porsche

«Gen2» mašīnām to uzlabotie akumulatori varētu ļaut veikt pilnu sacīkšu distanci bez spēkratu maiņas.

Atšķirībā no F-1 čempionāta «Formulā E» sacīkstes notiek tādās lielās pilsētās kā Romā, Honkongā, Parīzē, Berlīnē un Ņujorkā, kur 15.jūlijā noslēgsies šī sezona.

«Formula E» savu debiju piedzīvoja 2014.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu