Hārtlijs no izlases kandidātu loka atskaita Ģēģeri, E.Kuldu un vēl 7 hokejistus

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs, turpinot gatavošanos pasaules čempionātam, no valstsvienības kandidātu loka atskaitījis Rīgas «Dinamo» uzbrucējus Emīlu Ģēģeri un Edgaru Kuldu, kā arī vēl 7 citus spēlētājus, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Pārējie 7 atskaitītie spēlētāji ir vārtsargs Reinis Petkus, aizsargi Gvido Jansons, Roberts Mamčics un uzbrucēji Daniels Bērziņš, Bruno Zabis, Filips Buncis un Rihards Melnalksnis.

Spēlētāji atskaitīti pēc piektdien un sestdien notikušajā pārbaudes spēlēm izbraukumā pret Norvēģijas valstsvienību, kur Latvija piedzīvoja zaudējumus ar 2:3 un 2:6.

18 gadus vecais Ģēģeris šosezon debitēja Rīgas «Dinamo» rindās, aizvadot 34 spēles Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) un gūstot 3 vārtus, savukārt 23 gadus vecais Kulda rīdzinieku vienībā nospēlēja 31 maču, atzīmējoties ar 1 precīzu metienu.

Trīs no atskaitītajiem spēlētājiem šosezon spēlēja Latvijas virslīgā jeb «Optibet» Hokeja līgā - Petkus sargāja «Zemgale»/LLU vārtus, bet Mamčics un Zabis pārstāvēja «Liepāja»/«Optibet».

Jansons un Buncis spēlēja Arizonas Štata universitātē (ASV), Bērziņš pārstāvēja «Rīgas» komandu Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) un arī 7 mačos guva 1 vārtus Rīgas «Dinamo» rindās, bet Melnalksnis cīnījās Šveices komandā «Langnau U-20».

Šonedēļ Latvijas valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs jau minēja, ka pēc šiem pārbaudes mačiem izlases kandidātu sarakstā tiks veiktas pamatīgas izmaiņas, jo ar nākamo nedēļu treniņus plānots aizvadīt vienā grupā, nevis divās kā līdz šim.

Sagaidāms, ka ar jauno nedēļu treniņos pilnvērtīgi piedalīsies arī vairāki potenciālie komandas līderi.

Veselības problēmu dēļ izlasē šajā pavasarī nebūs iepriekšējo trīs gadu komandas kapteiņa Kaspara Daugaviņa, kuram veikta rokas operācija. Tāpat komandas sastāvā nebūs uzbrucēju Laura Dārziņa un Jāņa Sprukta, kā arī vārtsargu Jāņa Kalniņa un Ivara Punnenova, kuriem arī nepieciešams savest kārtībā veselību. Tāpat sagaidāms, ka pasaules čempionātā nevarēs palīdzēt aizsargs Artūrs Kulda, bet vēl nav skaidrības par vienīgo latvieti Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Zemgu Girgensonu, kurš arī iedzīvojies veselības likstās.

Iepriekš arī bija skaidrs, ka uz izlasi netiks aicināts aizsargs Oskars Bārtulis.

Kopā līdz pasaules čempionātam izlasei paredzētas deviņas pārbaudes spēles. Mājās pirmās spēles tiks aizvadītas 11.-12.aprīlī pret Somiju, tad 20.-21.aprīlī sekos divas cīņas viesos pret Slovākiju, kamēr 27.-28.aprīlī Rīgā viesosies Šveices izlase. Savukārt gatavošanās tiks noslēgta ar spēli 1.maijā Rīgā pret spēcīgo Kanādas izlasi.

Pasaules čempionāts 4.maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlase Boba Hārtlija vadībā aizvadītajā gadā pasaules čempionātā demonstrēja atzīstamu sniegumu, ieņemot desmito vietu, kas bija labākais rezultāts kopš 2012.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu