Džeriņam rezultatīva piespēle; komanda turpina cīņu par Čehijas līgas finālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas hokejists Andris Džeriņš piektdien ar rezultatīvu piespēli palīdzēja viņa pārstāvētajai Čehijas augstākās līgas komandai Hradeckrālovas «Mountfield» uzvarēt piektajā pusfināla sērijas spēlē, turpinot cīņu par finālu.

«Mountfield», kurā spēlē arī aizsargs Oskars Cibuļskis, savās mājās papildlaikā ar rezultātu 3:2 (0:1, 2:1, 0:0, 1:0) apspēlēja Tršinecas «Ocelārži», taču sērijā līdz četrām uzvarām joprojām ir iedzinējos ar 2-3.

Džeriņš 27.minūtē asistēja Petram Zāmorskim, kurš mājiniekus izvirzīja vadībā ar 2:1.

«Ozelārži» 37.minūtē atjaunoja neizšķirtu, trešajā trešdaļā neviena komanda vārtus neguva, bet papildlaikā mājiniekiem uzvaru atnesa 20 gadus vecais Radovans Pavlīks, kurš izcēlās spēles 66.minūtē.

Džeriņš laukumā pavadīja 18 minūtes un septiņas sekundes, no kurām teju piecas minūtes viņš spēlēja vairākumā. Latvietis reizi meta pa vārtiem, izdarīja divus spēka paņēmienus, uzvarēja desmit no 19 iemetieniem un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Savukārt Cibuļskis ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Aizsargs laukumā pavadīja 18 minūtes un 26 sekundes. Arī Cibuļskis spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1, veicot vienu metienu pa vārtiem, divus spēka paņēmienus un divreiz bloķēja pretinieku metienus.

Sērijas sestā spēle notiks svētdien Tršinecā.

Izslēgšanas turnīrā Džeriņš deviņos mačos ir izcēlies ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, bet Cibuļskis «play-off» tikpat spēlēs guvis piecus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

«Mountfield» regulārajā čempionātā ieņēma otro vietu un ceturtdaļfināla sērijā ar 4-3 pārspēja Liberecas «Bili Tygri», kamēr «Ocelārži» bija trešā un ar tādu pašu rezultātu uzvarēja Pardubices «Dinamo».

Iepriekšējā sezonā «Mountfield» apstājās pusfinālā, kamēr par čempioni tika kronēta Brno «Kometa» komanda, kas finālā ar 4-0 pārspēja «Bili Tygri».

«Mountfield» kā regulārā turnīra otrās vietas ieguvēja jau nodrošinājusi vietu nākamās sezonas Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu