Latvijas hokeja izlase aizvadīs divus pārbaudes mačus Norvēģijā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavošanos maijā gaidāmajam pasaules čempionātam, piektdien un sestdien aizvadīs divas pārbaudes spēles izbraukumā pret Norvēģijas valstsvienību.

Latvijas nacionālā valstsvienība ar Norvēģijas komandu spēkosies Holdenas pilsētā, kas atrodas pusotras stundas braucienā no Oslo. Piektdien duelis sāksies plkst. 20.00, savukārt sestdien cīņa paredzēta plkst. 14.45 (tiešraidē Latvijas Televīzijas 7. kanālā).

Iepriekšējos četros dueļos Latvijas hokejisti piedzīvojuši zaudējumu Norvēģijas izlasei. Līdz šim pēdējā tikšanās bija 2016. gadā pasaules čempionātā, kad pretinieku pārākums tika atzīts ar rezultātu 1:3.

Savukārt pirms tam 2015. gadā Latvijas izlasei izbraukumā bija divas pārbaudes spēles, kurās tika piedzīvoti zaudējumi Norvēģijas valstsvienībai ar 3:7 un 1:2, bet 2014. gadā arī savā laukumā ciesta neveiksme ar 1:4.

Komandas galvenais treneris kanādietis Bobs Hārtlijs pārbaudes spēlēm pret Norvēģijas hokejistiem sastāvā iekļāvis divus vārtsargus, astoņus aizsargus un 13 uzbrucējus. Komandas kapteinis šajos divos mačos būs Vitālijs Pavlovs.

6 sastāvā iekļautie spēlētāji (Eduards Tralmaks, Roberts Mamčics, Gvido Jansons, Rihards Melnalksnis, Daniels Bērziņš, Reinis Petkus un Udis Čalpa) Latvijas nacionālās valstsvienības rindās vēl nav debitējuši.

Tralmaks un Jansons šajā sezonā spēlēja Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA), Mamčics un Petkus pārstāvēja «Optibet» Hokeja līgas (OHL) vienības, Melnalksnis krāja pieredzi Šveices komandā «Langnau U-20», kamēr Bērziņš bija Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienības «Rīga» sastāvā, septiņus mačus aizvadīdams arī Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) Rīgas «Dinamo» rindās. Savukārt OHL jeb Latvijas čempionāta virslīgas finālsērijas vērtīgākais spēlētājs Čalpa pārstāv čempionvienību HK «Kurbads».

Pēc spēlēm ar Norvēģijas izlasi Boba Hārtlija padotie 11. un 12. aprīlī «Arēnā Rīga» spēkosies ar spēcīgo Somijas komandu. Pēc šīm spēlēm sekos izbraukums (20. un 21. aprīlis) uz Slovākiju, bet «Euro Ice Hockey Challenge» posmu mūsu hokejisti noslēgs ar cīņām 26. un 27. aprīlī «Arēnā Rīga» pret Šveici.

Latvijas izlases sastāvs pārbaudes spēlēm ar Norvēģiju:

Vārtsargi - Uldis Čalpa («Kurbads»), Reinis Petkus («Zemgale»/LLU);

Aizsargi - Kristaps Zīle (Rīgas «Dinamo»), Artūrs Salija («Nove Zamky», Slovākija), Gvido Jansons (Arizonas Štata universitāte, ASV), Roberts Mamčics («Liepāja»/«Optibet»), Ēriks Ševčenko (Dzjiliņas «Tsen Tou», Krievija), Roberts Kaļķis, Renārs Kārkls («Rīga», MHL) un Edgars Siksna (Karagandas «Sarjarka»).

Uzbrucēji: Frenks Razgals, Ņikita Jevpalovs, Edgars Kulda, Vitālijs Pavlovs, Oskars Batņa, Emīls Ģēģeris, (visi - Rīgas «Dinamo»), Eduards Tralmaks (Menas Universitāte, ASV), Daniels Bērziņš («Rīga», MHL), Rihards Melnalksnis («Langnau U-20», Šveice), Filips Buncis (Arizonas Štata universitāte, ASV), Rodrigo Ābols («Orebro», Zviedrija), Egils Kalns, Bruno Zabis (abi - «Liepāja»/«Optibet»).

Veselības problēmu dēļ izlasē šajā pavasarī nebūs iepriekšējo trīs gadu komandas kapteiņa Kaspara Daugaviņa, kuram veikta rokas operācija. Tāpat komandas sastāvā nebūs uzbrucēju Laura Dārziņa un Jāņa Sprukta, kā arī vārtsarga Jāņa Kalniņa, kuriem arī vajag atveseļoties. Neskaidra ir aizsarga Artūra Kuldas dalība pasaules meistarsacīkstēs.

Pasaules čempionāts 4.maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlase Boba Hārtlija vadībā aizvadītajā gadā pasaules čempionātā demonstrēja atzīstamu sniegumu, ieņemot desmito vietu, kas bija labākais rezultāts kopš 2012.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu