Hornačeks dod mājienu, ka «Knicks» šovasar nepiedāvās Porziņģim maksimālo līgumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas «Knicks» galvenais treneris Džefs Hornačeks devis mājienu, ka komandas vadība šovasar vēl nepiedāvās Kristapam Porziņģim jaunu īgumu ar maksimālo atalgojumu, vēsta laikraksts «New York Daily News».

Porziņģim šobrīd ir spēka līgas jaunpienācēja līgums, kura ietvaros šosezon latvietis nopelna aptuveni 4,5 miljonus ASV dolāru. Jau šovasar «Knicks» var piedāvāt Latvijas basketbolistam jaunu vairāku gadu līgumu par maksimālu atalgojumu, kas pārsniegtu 150 miljonus dolāru.

Tiesa, ja «Knicks» jau šovasar panāktu jaunu vienošanos ar Porziņģi, tad klubs zaudētu 10 miljonus ASV dolāru brīvu līdzekļu spēlētāju algām. Savukārt jaunu līgumu noslēdzot 2019. gada vasarā, Ņujorkas klubs nepazaudētu šādus resursus.

«Domāju, ka esam situācijā, ka līguma pagarināšana ar KP [Kristapu Porziņģi] varētu notikt nākamgad. Tādējādi būtu iespējams piesaistīt kādu brīvo aģentu [jaunu spēlētāju] un arī paturēt komandā viņu,» sacīja Hornačeks.

Porziņģis šosezon 48 spēlēs vidēji iemeta 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas, bloķēja 2,4 pretinieku metienus un vidēji trāpīja arī 1,9 trīspunktu metienus.

7. februārī Porziņģis pārrāva ceļgala krusteniskās saites. Optimistiskās prognozes liecina, ka Latvijas basketbolists laukumā varētu atgriezties nākamās sezonas sākumā.

«Knicks» komandai šosezon regulārajā čempionātā atlikuši vēl 4 mači. Ņujorkas klubs ar 27 uzvarām un 51 zaudējumu ieņem 12. vietu Austrumu konferences turnīra tabulā, nespējot kvalificēties šīs sezonas izslēgšanas spēļu turnīram.

Nākamo spēli «Knicks» aizvadīs naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika, savā laukumā tiekoties ar Maiami «Heat». Savukārt dienu vēlāk Ņujorkā viesosies Milvoki «Bucks», šī spēle būs veltīta Latvijas simtgadei, turklāt to apmeklēs arī prezidents Raimonds Vējonis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu