Latvijas tenisisti Deivisa kausa mačā piekāpjas arī Melnkalnei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/LTS

Latvijas izlases tenisisti ceturtdien cieta zaudējumu arī Deivisa kausa Eiropas zonas trešās grupas turnīra otrajā divcīņā pret Melnkalni, un jau tagad skaidrs, ka šo grupu atstāt komandai neizdosies.

Latvijas komanda zaudēja pirmās divas vienspēles un ir nonākusi iedzinējos ar 0-2, tāpēc noslēdzošajam - trešajam - mačam, kas būs dubultspēle, vairs nebūs lielas nozīmes.

Pirmajā ceturtdienas mačā Artūrs Lazdiņš ar rezultātu 3-6, 1-6 pārliecinoši piekāpās 19 gadus vecajam Rezartam Cungu, kurš pasaules rangā ieņem 876. vietu.

Lai arī Lazdiņš spēles sākumā zaudēja pirmos divus geimus pēc kārtas, pirmajā setā viņam izdevās panākt neizšķirtu 3-3. Pirmā seta turpinājumā Cungu gan dominēja pār latvieti, uzvarot trīs geimus pēc kārtas un gūstot panākumu pirmajā setā.

Otrajā setā melnkalnietis Lazdiņam neatstāja nekādas izredzes, jo viņš trīs reizes lauza pretinieka servi un otrajā setā uzvarēja ar graujošo 6-1.

Lazdiņš pasaules rangā atrodams vien 1373. pozīcijā.

Savukārt otrajā vienspēlē Latvijas izlases pirmais numurs Mārtiņš Podžus ar 4-6, 5-7 piekāpās melnkalniešu līderim Ļubomiram Čelebičam, kurš pasaules rangā atrodas 650. vietā.

Spēles sākumā Podžus izvirzījās vadībā ar 4-1, jo vienreiz pretinieku nobreikoja, tomēr pirmā seta turpinājums viņam bija ļoti neveiksmīgs. Čelebičs uzvarēja piecos geimos pēc kārtas, triumfējot pirmajā setā ar 6-4.

Savukārt otrais sets starp abiem tenisistiem aizritēja līdzvērtīgā cīņā, lai gan Podžus jau pirmajā geimā tika nobreikots. Viņš šo breiku atspēlēja desmitajā geimā, bet jau uzreiz pēc tam Čelebičs lauza latvieša servi un pēcāk pirmajā setā uzvarēja ar 7-5.

Podžus pasaules rangā pašlaik atrodas 565.vietā.

Trešdien pirmajā cīņā Latvija pārliecinoši ar 1-2 piekāpās Grieķijai, vienīgo panākumu gūstot vien dubultspēlē, kamēr Melnkalne ar 3-0 sagrāva Armēniju.

Tikmēr Grieķija pēc divām vienspēlēm ar 2-0 ir vadībā pret Armēniju, arī jau priekšlaicīgi šajā duelī nodrošinot uzvaru.

Jau tagad skaidrs, ka par pirmo vietu grupā piektdien sacentīsies Grieķija un Melnkalne, kamēr Latvija un Armēnija spēkosies par trešo pozīciju.

Tikmēr otrā grupā ielozētas Moldova, Malta, Lihtenšteina un Kosova. Katras apakšgrupas spēcīgākās komandas tiksies pārspēlēs, cīnoties par iespēju iekļūt Eiropas/Āfrikas zonas otrajā grupā.

No šā gada Latvijas izlases sastāva 23 gadus vecais Mārtiņš Podžus pasaules rangā šobrīd ieņem 565. vietu vienspēlēs, divdesmitgadīgais Artūrs Lazdiņš ir 1373. pozīcijā, 18 gadus vecais Roberts Grīnvalds atrodams 1593. vietā, bet septiņpadsmitgadīgais Mārtiņš Rocēns ir 1844. pozīcijā.

Savukārt Melnkalnei pirmā rakete šajā turnīrā ir 26 gadus vecais Ļubomirs Čelebičs, kurš pasaules rangā atrodas 650. vietā, kamēr vien 19 gadus vecais Rezarts Cungu ieņem 876. pozīciju. Savukārt Pavle Rogans, Sedraks Hačatrjans, Torgoms Asatrjans, Stefans Dragovičs un Henriks Nikogosjans rangā nav atrodami.

Latvijas vīriešu tenisa izlases kapteinis ir pieredzes bagātais Deniss Pavlovs, kurš 11 gadus pārstāvēja Latvijas izlasi Deivisa kausa mačos. Viņš bijis vairākkārtējs Latvijas čempions jauniešu un pieaugušo vecuma grupās, karjeras laikā ATP rangā sasniedzot 263. vietu vienspēlēs un 155. pozīciju dubultspēlēs. Viņš uzvarēja divos «Challenger» līmeņa turnīros dubultspēlēs un vairākkārt tika pie «Futures» tituliem.

Izlasē jau vairākus gadus nepalīdz visu laiku slavenākais Latvijas vīru tenisists Ernests Gulbis, kamēr Miķelis Lībietis šogad nespēlē smagas traumas dēļ.

Latvija ar Melnkalnes komandu Deivisa kausā līdz šai spēlei nebija tikusies.

Aizvadītajā gadā Latvijas valstsvienība nespēja noturēties Eiropas/Āfrikas zonas otrajā grupā, zaudējot Norvēģijas un Marokas izlasēm.

Deivisa kauss ir galvenās tenisa sacensības vīriešu izlasēm, ko jau kopš 1900.gada organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF). Sākotnēji tās tika organizētas kā sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības. Latvijas izlase šajā turnīrā piedalās kopš 1993.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu