Latvijas U-18 hokejisti cīnīsies pret turnīra favorīti Vāciju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas U-18 izlases hokejisti ceturtdien «Arēnā Rīga» aizvadīs trešo spēli pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā, tiekoties ar sacensību favorīti Vācijas valstsvienību. Abas komandas turnīru sākušas ar divām uzvarām divās spēlēs. Dueļa sākums plkst. 20.15, un to tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7. kanāls.

Latvijas hokejisti turnīru sāka ar uzvaru pret Slovēnijas vienaudžiem ar 2:1, bet turpinājumā ar 3:0 izdevās pārspēt Norvēģijas izlasi. Tikmēr vācieši ar 7:2 sakāva Dānijas hokejistus un ar 1:0 apspēlēja Kazahstānu.

Pēc divām spēļu kārtām Vācijas hokejisti ir turnīra tabulas līderi, pateicoties labākai gūto un zaudēto vārtu attiecībai salīdzinājumā ar Latvijas izlasi. Iespējams, ka Latvijas un Vācijas duelis var kļūt par izšķirošo spēli cīņā par uzvaru visā turnīrā un ceļazīmi uz elites divīziju.

«Vācijas izlase izskatās ļoti iespaidīgi. Esam redzējuši viņu pārbaudes spēles. Nekas nemainās, kāda bija tajos video, tāda arī ir šeit čempionātā. Esam gatavojuši savu spēli pret Vāciju. Nedomāju, ka esam padevušies. Šī uzvara [pret Norvēģiju] pacēla čaļus spārnos, fiziski arī labi izskatījāmies. Mēģināsim apspēlēt arī vāciešus,» kaujinieciski noskaņots ir Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins.

Šajā turnīrā ar diviem gūtiem vārtiem Latvijas izlases rindās izcēlies Ričards Grīnbergs, bet pa divām rezultatīvām piespēlēm nopelnījuši Ernests Ošenieks un Rūdolfs Polcs.

Vācijas izlases sastāvā ar rezultatīvu sniegumu izcēlies Luiss Šinko, kuram 2 vārti un 1 piespēle, bet Tims Fleišers atzīmējies ar 1 gūtiem vārtiem un 2 piespēlēm.

Latvijas valstsvienībā iekļauti 4 hokejisti, kuri ikdienā spēlē ārzemēs. ASV hokeja zinības apgūst Artjoms Kopass, Šveicē spēlē Nauris Sējējs un Kristers Arnicāns, bet Zviedrijas jauniešu komandas pārstāv Kārlis Reinis Štolcs.

Savukārt Vācijas izlasē ir 6 spēlētāji, kuri ikdienā spēlē Čehijas junioru līgā, bet pārējie spēlētāji pārstāv pašmāju klubus.

Gatavojoties pasaules čempionātam, treniņnometnes ietvaros Latvijas jauniešu izlase aizvadīja trīs pārbaudes mačus. Sākotnēji Latvijas U-18 komanda ar 1:3 piekāpās Latvijas nacionālās valstsvienības kandidātiem, bet pēc tam divās cīņās (0:4, 2:3) Ventspilī atzina Krievijas U-17 izlases pārākumu.

Ceļazīmi uz pasaules čempionāta eliti izcīnīs tikai šī turnīra uzvarētāja, bet vājākā vienība pametīs pirmās divīzijas A grupu un nākamgad spēlēs B grupā.

Iepriekšējo reizi Latvijā pirmās divīzijas pasaules čempionāts U-18 izlasēm notika 2011.gadā, bet vēl pirms tam - 2006.gadā. Abos šajos čempionātos Latvijas puiši izcīnīja zelta godalgas un ieguva ceļazīmi uz augstāko divīziju.

Latvijas U-18 valstsvienības trenera groži šajā čempionātā uzticēti Sorokinam, bet asistenta pienākumus pildīs Herberts Vasiļjevs un Juris Ozols.

Latvijas U-18 izlase elites divīzijā spēlējusi septiņas reizes.

Latvijas U-18 valstsvienības sastāvs pasaules čempionātam Rīgā:

Vārtsargi - Jānis Voris («Rīga», MHL), Artūrs Šilovs (HS «Rīga»);

Aizsargi - Nauris Sējējs (Ženēvas «Servette», Šveice), Patriks Ozols, Harijs Branta, Ņikita Mateiko, Ernests Ošenieks (visi - «Lido»), Rihards Ķuzis («Prizma»), Gustavs Bergs (HS«Rīga»; «Rīga», MHL), Kārlis Reinis Štolcs (Ārlandas «Wings», Zviedrija);

Uzbrucēji - Deniss Fjodorovs, Roberts Priževoits (abi - «Rīga», MHL), Rūdolfs Polcs, Patriks Marcinkēvičs, Gļebs Prohorenkovs (visi - HS «Rīga»), Vladislavs Barkovskis («Daugavpils»/«LDz Cargo»), Ričards Grīnbergs, Mikus Mintautišķis (abi - HS «Rīga»; «Rīga», MHL), Kristers Arnicāns (Cīrihes «Lions», Šveice), Ričards Rihards Fomins («Liepāja»/«Sporta spēļu skola»), Gustavs Millers («Lido»), Artjoms Kopass (Bostonas «Bandits», ASV).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu