Mārtiņš Karsums un Miķelis Rēdlihs sākuši treniņus kopā ar Latvijas izlasi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA/TVNET kolāža

Uzbrucēji Mārtiņš Karsums un Miķelis Rēdlihs šonedēļ ir sākuši treniņus kopā ar Latvijas hokeja izlasi, kas pašlaik gatavojas kārtējam pasaules čempionātam, noskaidroja aģentūra LETA.

Abi hokejisti valstsvienībai pievienojās pirmdien, bet otrdien Karsums aizvadīja treniņu zālē, kamēr Rēdlihs bija uz ledus.

Tāpat vismaz šobrīd nav plānots, ka šajā pavasarī uz Latvijas izlases treniņiem varētu tikt aicināts pieredzējušais aizsargs Oskars Bārtulis, kurš nupat tika atbrīvots no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Ufas «Salavat Julajev».

Pirmdien no valstsvienības tika atskaitīts 18 gadus vecais uzbrucējs Ralfs Vjaters, kurš šo sezonu pavadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā «Rīga».

Pašlaik 32 gadus vecais Karsums šosezon Maskavas «Dinamo» rindās KHL regulārajā čempionātā 34 mačos atzīmējās ar trim vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm, kamēr komanda Gagarina kausa izcīņā neiekļuva.

Līdzīgs liktenis piemeklēja Rīgas «Dinamo», kuras sastāvā 33 gadus vecais Rēdlihs 44 mačos izcēlās ar 11 vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm, būdams vienības otrais rezultatīvākais hokejists.

Veselības problēmu dēļ izlasē šajā pavasarī nebūs iepriekšējo trīs gadu komandas kapteiņa Kaspara Daugaviņa, kuram veikta rokas operācija. Tāpat komandas sastāvā nebūs uzbrucēju Laura Dārziņa un Jāņa Sprukta, kā arī vārtsarga Jāņa Kalniņa, kuriem arī nepieciešams savest kārtībā veselību. Neskaidra ir arī aizsarga Artūra Kuldas dalība pasaules meistarsacīkstēs.

Pirmos pārbaudes mačus, gatavojoties pasaules čempionātam Dānijā, Latvijas izlase aizvadīs piektdien un sestdien viesos pret Norvēģiju, bet kopā līdz pasaules čempionātam paredzētas deviņas pārbaudes spēles. Mājās pirmās spēles tiks aizvadītas 11.-12. aprīlī pret Somiju, tad 20.-21. aprīlī sekos divas cīņas viesos pret Slovākiju, kamēr 27.-28. aprīlī Rīgā viesosies Šveices izlase. Savukārt gatavošanās tiks noslēgta ar spēli 1. maijā Rīgā pret spēcīgo Kanādas izlasi.

Pasaules čempionāts 4. maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlase Boba Hārtlija vadībā aizvadītajā gadā pasaules čempionātā demonstrēja atzīstamu sniegumu, ieņemot desmito vietu, kas bija labākais rezultāts kopš 2012.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu