LBSF meklē jaunos bobsleja un skeletona talantus

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF) izsludinājusi tradicionālo jauno bobsleja un skeletona talantu pieteikšanos testiem, kas risināsies Murjāņos.

Jau vairākus gadus Latvijas bobslejisti un skeletonisti ir labāko vidū pasaulē, ko apliecina arī nesen aizvadītās ziemas olimpiskās spēles Phjončhanā.

Bobslejisti un skeletonisti regulāri spējuši cīnīties par augstām vietām pasaules mērogā, olimpiskās spēles un pasaules čempionātus ieskaitot, bobslejisti vienīgie no Latvijas tika pie medaļām arī šā gada februārī Ziemas olimpiskajās spēlēs.

Lai būtu arī iekšējā konkurence un turpinājums nākotnē, atkal tiek meklēti jauni talanti bobslejā un skeletonā. Tiek aicināti spēcīgi, ātri un sevi apliecinoši jaunieši, vēlams no 16 līdz 26 gadu vecumam, augumā no 175 cm un vairāk, teikts LBSF paziņojumā.

LBSF noteiktās optimālās prasības kandidātiem ir spēja veikt 30 metrus gaitā vismaz 3,20 sekundēs, tālumā no vietas aizlēkt vismaz 2,75 m.

«Pats galvenais, lai būtu spēcīgi puiši ar labiem fiziskajiem dotumiem, tie parametri jau var būt dažādi,» norāda bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Atlases testu programmā:

  • 30 m skrējiens gaitā,
  • bobsleja trenažiera stumšana,
  • tālums no vietas.

Jauno bobslejistu testi notiks sestdien 14. aprīlī Murjāņu sporta ģimnāzijas manēžā pl. 12.00, ierašanās, sagatavošanās un reģistrācija jau no 11.00.

Papildu informācija pa tālruņiem:

67517373

29215078

25442244

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu